Reacţia lui Zelenski după victoria Ucrainei din meciul împotriva Scoţiei: Vom rezista la orice, vom învinge, pentru că noi suntem ucraineni

facebook.com/UaNationalFootball
facebook.com/UaNationalFootball

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat victoria echipei naţionale de fotbal împotriva Scoţiei într-un meci din play-off-ul Cupei Mondiale, spunând că victoria va aduce bucurie soldaţilor care luptă împotriva Rusiei, relatează Reuters,

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat victoria echipei naţionale de fotbal împotriva Scoţiei într-un meci din play-off-ul Cupei Mondiale, spunând că victoria va aduce bucurie soldaţilor care luptă împotriva Rusiei.

Ucraina şi-a păstrat în viaţă visul de a ajunge la Capionatul Mondial din Qatar, învingând Scoţia cu 3-1 în primul său meci de la invazia rusă. Ucraina va înfrunta dumincă Ţara Galilor într-o finală ce va oferi câștigătoarei un loc în Grupa B la cupa Mondială, unde mai sunt Anglia, Statele Unite şi Iran.

"Mulţumesc băieţi! Două ore de fericire, ceva cu care nu mai suntem obişnuiţi. Bucurie pentru soldaţii noştri, bucurie pentru întreaga ţară. Cu toţii luptăm, fiecare pe propriul front. Vom continua să luptăm, vom rezista la orice, vom învinge. Pentru că noi suntem ucraineni", a declarat Zelenski într-o postare online, transmite Mediafax.

Ucraina a învins Scoţia cu 3-1. Va juca finala barajului pentru Cupa Mondială 2022 contra Țării Galilor

Naţionala de fotbal a Ucrainei a învins echipa Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-0), miercuri seara, la Glasgow, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială 2022, iar duminică va întâlni Ţara Galilor în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final din Qatar.

La primul său meci oficial din 2022, Ucraina a fost echipa mai bună şi mai inspirată, punctând la Glasgow prin Andrei Iarmolenko (33), Roman Iaremciuk (49) şi Artem Dovbik (90+5), în timp ce golul scoţienilor a fost reuşit de Callum McGregor (79), la o gafă a portarului Gheorghi Buşcian.

Oaspeţii au mai ratat ocazii bune de gol prin Viktor Ţîgankov (8) şi Iarmolenko (17), portarul Gordon opunându-se de fiecare dată. Meciul nu s-a putut desfăşura în luna martie, cum fusese programat, din cauza invadării Ucrainei de către armata rusă.

Ucraina a disputat pentru a cincea oară un baraj pentru Cupa Mondială, dar e prima oară când îl câştigă. Scoţia nu a mai jucat la Cupa Mondială din 1998. Ucraina va întâlni reprezentativa Ţării Galilor pe 5 iunie, la Cardiff, într-un meci care oferă un bilet la Cupa Mondială din Qatar. Câştigătoarea va evolua într-o grupă cu Anglia, Iran şi Statele Unite. 

Qatar organizează, la finalul anului, Campionatul Mondial de Fotbal şi se aşteaptă la un flux imens de pasageri pe cale aeriană. Tocmai de aceea, autorităţile au anunţat restricţii de călătorie. Aeroportul internaţional Hamad şi fostul aeroport internaţional din Doha îşi vor dubla capacitatea pentru a atinge peste 200.000 de călători pe zi, a precizat Akbar al-Baker, preşedintele-director general al companiei Qatar Airways, în cursul unei conferinţe de presă.

Pentru a îmbunătăţi legăturile aeriene cu cele 31 de ţări calificate, cele cu naţiunile care nu participă la turneu vor fi întrerupte sau reduse, a adăugat responsabilul, care este şi preşedintele Autorităţii de turism din Qatar.

Bogatul emirat se aşteaptă să găzduiască între 1,2 şi 1,4 milioane suporteri între 21 noiembrie şi 18 decembrie, datele de desfăşurare a turneului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel