Robu, implicare totală în lista pentru locale. ”În 2016 am greșit prin neutralitate”

Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara şi preşedintele PNL Timiş, a anunţat că se va implica complet în alegerile locale din 2020. 

El a explicat că în alegerile locale din 2016 a fost o altă situaţie, rezultată după fuziunea PDL cu PNL, şi a considerat că în calitate de lider al noului PNL, trebuie să fie neutru.

"Nu există listă, suntem aproape gata, mai avem câteva sondaje de făcut pentru desemnarea candidaţilor la funcţia de primari şi apoi le dăm lor mandat să vină cu lista de consilieri locali. La Consiliul Judeţean ne va lua ceva timp, nu avem sondaj, depinde ce formulă se va adopta. Nu mai facem ca în urmă cu patru ani. Va fi mai multă asumare din partea mea. Atunci am greşit prin neutralitate. Acum mă voi implica în stabilirea listei. Data trecută nu m-am implicat, pentru că am considerat că, fiind după fuziune, am considerat că eu, ca preşedinte, să fiu neutru. Unii nu au înţeles şi poate nici acum nu înţeleg că un om poate fi neutru. Şi eu am fost neutru şi am greşit, pentru că nu a ieşit bine. Sper că am învăţat cu toţii din greşelile din 2016", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres. 

"Atmosfera din filială, bună"

Liderul liberalilor timişeni a subliniat că în momentul de faţă atmosfera din filială este bună şi trebuie păstrată, iar orice discuţii despre nume pentru funcţii sunt sterile şi neavenite. Ţinta sa pentru alegerile locale este ca PNL Timiş să mai câştige încă cinci primării faţă de cele conduse în momentul de faţă de edili liberali, să aibă majoritate în Consiliul Judeţean şi să impună preşedintele administraţiei timişene.

"Ar fi posibil ca persoana desemnată drept candidatul nostru la preşedinţie nici să nu candideze dacă este vot direct şi atunci nu are rost să creăm atât de devreme această competiţie. Toate la timpul lor. Am mai învăţat din ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani şi trebuie să fim precauţi, pentru că acum PNL Timiş are toate şansele să câştige categoric alegerile pe judeţ, respectiv Primăria Timişoara, cel puţin cinci primării în plus faţă de actualele, plus majoritate în CJ şi preşedintele CJ Timiş. Depinde numai de noi. Dacă noi vom avea înţelepciunea să ne păstrăm calmul, să fim raţionali, primând interesele partidului, atunci le vom câştiga de o manieră clară aceste alegeri. Dacă vom pica din nou în păcatul disputelor, aşa cum s-a întâmplat în 2016, atunci nu vom reuşi să le câştigăm (alegerile pe judeţ, n.r.) din cauza noastră. Nu ne-a lipsit mult la CJ. Imaginea negativă pe care noi înşine ne-am făcut-o, cred că ne-a lipsit de voturile necesare pentru a avea majoritate în CJ Timiş", a detaliat Nicolae Robu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel