Restricțiile de pe piața britanică a muncii favorizează exploatarea imigranților

Copil Munca
Copil Munca

Restricțiile impuse pe piața muncii din Marea Britanie favorizează exploatarea imigranților, dând ca exmplu cazul unor copii care lucrează la negru în condiții dificile.

Şapte copii români, cu vârste cuprinse între nouă şi 16 ani, lucrau în condiţii grele, în cadrul unui grup de 50 de români, la o fermă din comitatul britanic Worcestershire. Toţi românii lucrau la negru, iar doi dintre copii nici măcar nu erau însoţiţi de părinţi.

"Cum se poate ca exploatarea copiilor, despre care credeam că este un fenomen specific ţărilor în curs de dezvoltare, să se întâmple în Marea Britanie? Seminţele acestei probleme au fost plantate acum câţiva ani. Când România şi Bulgaria au aderat la UE în ianuarie 2007, cetăţenii acestor ţări au avut restricţii la angajarea în Marea Britanie. Pentru a se evita repetarea influxului de muncitori străini, după venirea polonezilor în 2004, bulgarilor şi românilor li s-au impus restricţii în Marea Britanie", explică ziarul The Guardian. "Însă, majoritatea imigranţilor români au încercat să lucreze în afara sistemului, găsind de lucru prin intermediul reţelelor ilegale, fiind plătiţi mai puţin, având mai puţine drepturi şi locuind în condiţii precare", notează The Guardian, citat de Mediafax

Autorităţile britanice recunosc că românii sunt o categorie vulnerabilă. "Suntem conştienţi că romii de origine română au suferit adesea persecuţii în ţara lor şi nu prea doresc să ia legătura cu noi. Mulţi nu prea au de ales, pentru că dacă nu acceptă condiţiile oferite riscă să fie şomeri", explică Autoritatea britanică pentru angajări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel