Reguli noi la rezidenţiatul de anul acesta

RAED ARAFAT - VASILE CEPOI - VIZITA - ARGES
RAED ARAFAT - VASILE CEPOI - VIZITA - ARGES
 

Ministerul Sănătăţii a anunţat că examenul de rezidenţiat de anul acesta se va desfăşura şi pentru spitalele clinice, nu doar pentru spitalele mici. Măsura a fost luată pentru a încuraja tinerii medici să intre în sistem. Examenul din acest an se va desfăşura în şase centre universitare din întreaga ţară.

"Noutatea din acest an este aceea că vom organiza concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă", a anunţat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Practic, spune ministrul Cepoi, prin extinderea rezidenţiatului şi în spitalele clinice tinerii vor fi încurajaţi să-şi continue cariera profesională în ţară. De asemenea, numărul de posturi se va stabili "în mod realist", adică în funcţie de nevoile din sistem, promite şeful Sănătăţii.

La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici date în 2011.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel