Rectorul UMF Tg. Mureș: Mă bucur că rezolvarea a venit din zona juridică şi nu politică

azamfirei_leonard
azamfirei_leonard

”Mă bucură faptul că rezolvarea a venit din zona juridică, nu politică, pentru că trăim într-un stat de drept”, a declarat, vineri, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, pentru Mediafax, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a admis cererea de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF din Târgu Mureş.

"Sentinţa nu face decât să confirme că Hotărârea de Guvern nu era aplicabilă în acest moment în universitate. Din punct de vedere tehnic, existau probleme tehnice majore, insurmontabile chiar. Mă bucură faptul că rezolvarea a venit din zona juridică, nu politică, pentru că trăim într-un stat de drept. Suspendarea aplicării HG ajută funcţionarea universităţii - nu se dă peste cap admiterea şi nici organizarea anului universitar următor", a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Potrivit rectorului UMF Tg. Mureș, "decizii administrative efective de organizare n-au fost luate, pentru că existau probleme pe care nu ştiau cum să le rezolve”, deși s-au purtat discuții cu cadrele didactice maghiare privind variantele optime de implementare ale HG: respectiv probleme legate de proceduri, organizarea noii structuri sau problema studenților maghiari deja înmatriculați.

Astfel, în urma adoptării HG, procedurile prevedeau transmiterea dosarelor de autorizare a programelor de studiu ale noii facultăţi la ARACIS, care urma să le evalueze şi să stabilească cifrele de şcolarizare, însă, dacă se dorea înfiinţarea noii facultăţi din anul universitar 2012-2013, s-ar fi înregistrat o situaţie de ilegalitate, întrucât cifrele de şcolarizare trebuie afişate, conform legii, cu şase luni înainte de admitere, a mai explicat Leonard Azamfirei.

"Problema cea mai mare se referea la studenţii deja înmatriculaţi - dacă să fie înscrişi la noua facultate sau nu. De asemenea, erau probleme în legătură cu organizarea cadrelor didactice în noua structură, procedurile de alegeri, în departamente, au mers cu o viteză mai mare decât prevedea HG. Au făcut un soi de alegeri, dar n-aveau bază, întrucât, conform legii, universitatea trebuia să le organizeze, cu regulament, cu norme de reprezentare. Mi-au transmis rezultatul acestor alegeri. Pe de o parte, îmi creau un partener de dialog. Dar până la a considera că persoanele alese astfel ocupă funcţii de conducere în noua facultate era cale lungă", a mai spus Azamfirei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel