RECORD. Cel mai strâns finiș dintr-o cursă auto. VIDEO

O cursă disputată vineri seara pe circuitul oval Talladega din statul american Alabama a intrat în istoria sporturilor cu motor prin cel mai strâns ecart între primii doi clasați.

Pilotul american Zane Smith, la volanul unei Toyota Camry, a câștigat cursa de la Talladega din cadrul campionatului american de automobilism sportiv ARCA, învingându-l chiar pe linia de finiș pe rivalul Joseph Graf Jr.

Egalitate până la miime de secundă

Cu totul ieșit din comun la această întrecere de 200 de mile (320 km) a fost faptul că sistemul de cronometraj al circuitului a detectat egalitate între primii doi clasați, până la miime de secundă. A fost nevoie de analiza fotografică a momentului trecerii linei de sosire, în tandem de către cei doi piloți aflați în fruntea cursei, ambii având peste 300 km/h.

Cu ajutorul acestei tehnici s-a constatat că mașina lui Smith a trecut finișul cu câțiva centimetri în fața bolidului Ford Fusion pilotat de Graf Jr. și a fost creditat cu victoria în cursa contând pentru titlu în campionatul ARCA.

Curse pe circuite ovale

ARCA și NASCAR sunt cele mai populare campionate americane destinate autoturismelor, particularitatea acestor curse fiind aceea că majoritatea etapelor se desfășoară pe circuite ovale, în care sensul de parcurgere este întotdeauna spre stânga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel