EXCLUSIV  Războiul din PNL, tranșat: Ce personaj-cheie revine la butoane

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Războiul intern din PNL, care mocnea în partid, va fi stins, sâmbătă, la Consiliul Național al partidului. 

Sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru DCNews, care va fi situația din PNL începând de mâine, potrivit analizei sale.

Potrivit sociologului, Consiliul Național al PNL nu va fi de impact pentru partid: ”nu va fi nicio confruntare, ci s-a ajuns la o înțelegere în PNL”.

Se pare că întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis a fost una decisivă pentru partid: ”Partidul pleacă de la constatarea că are nevoie de Klaus Iohannis, că președintele are rol de locomotivă, deci el trage partidul, nu partidul îl împinge pe el.”

Orban oficial, Blaga la butoane

”Ludovic Orban va rămâne președintele PNL, nu mai este contestat în partid. El va rămâne și va avea o retragere negociată, probabil la europarlamentare sau chiar la prezidențiale, ca să nu fie partidul slăbit în alegeri, mai ales că în 2019 vom prelua președinția Consiliului UE și va fi un avantaj pentru Klaus Iohannis și, prin urmare, se va merge pe ideea că nu trebuie să existe scandaluri în fața liderilor europeni. Pe de altă parte, Iohannis va fi în prim-plan prin întâlnirile externe. La Consiliul Național de mâine, se va liniști tot ce a mocnit până acum în partid. Vasile Blaga va prelua conducerea organizatorică și Ludovic Orban rămâne președintele oficial” a spus analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel