Război total în PNL. Gruparea Falcă, recurs la Curtea de Arbitraj

gheorghe falca dece
gheorghe falca dece

 Organizaţia Judeţeană PNL Arad va depune recurs la decizia Curţii de Arbitraj din partid prin care s-a dispus refacerea alegerilor interne, a anunţat Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte PNL Arad. Curtea de Arbitraj a PNL a judecat, în această săptămână, contestaţiile depuse de şase liberali arădeni privind alegerile din cadrul Organizaţiei Arad şi a dispus refacerea alegerilor. Contestaţia depusă la Comisia de arbitraj acuza nerespectarea criteriilor de stabilire a numărului de delegaţi din fiecare filială, pe baza rezultatelor obţinute la scrutinurile anterioare. În urma invalidării alegerilor, Gheorghe Falcă rămâne preşedinte al PNL Arad. 

 'Organizaţia noastră a aflat din presă rezultatul contestării alegerilor la nivel de municipiu şi judeţ de către un grup de şase persoane din cadrul PNL Arad. Nu este o situaţie firească, aşa cum considerăm că nefirească este şi rezoluţia Curţii de Arbitraj, care şterge cu buretele exerciţiul de voinţă al uneia dintre cele mai puternice organizaţii PNL din România', a arătat Cionca, duminică, într-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, rezoluţia Curţii de Arbitraj încalcă cutumele PNL.

'PNL Arad şi-a ales conducerea cu o majoritate covârşitoare, în urma unei competiţii deschise, în care fiecare a pornit cu exact aceeaşi şansă şi s-a promovat folosind toate resursele partidului! Nu a fost nimeni discriminat sau dezavantajat! Mai mult, ceea ce ni se reproşează nouă, arădenilor, s-a întâmplat identic şi la Bucureşti, chiar la cei care au considerat că alegerile de la Arad trebuie refăcute, dar au acceptat ca bune alegerile lor. Am votat cu toţii, cu mâna ridicată, funcţia de preşedinte interimar al PNL a Ralucăi Turcan şi pe cea de secretar general interimar a lui Cristian Buşoi', a adăugat Iustin Cionca. Pe de altă parte, acesta a spus că se constată că nu pentru toate situaţiile se aplică aceleaşi reguli.

'Sigur că facem recurs, pentru că nu vom accepta ca Aradul să fie tratat astfel, când în echipa care a câştigat alegerile sunt preşedintele Consiliului Judeţean, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, primarul municipiului şi viceprimarul Aradului, dar şi cei mai puternici primari din judeţ', a mai spus Iustin Cionca. Acesta a mai arătat că liberalii ar trebui să se concentreze asupra campaniei electorale pentru alegerile parţiale locale din 11 iunie, şi nu pe lupte de orgolii sau aranjamente de culise.

'Noi, la Arad, gândim în termeni de partid, nu de individ, iar scorul PNL este prioritatea noastră, aşa cum am demonstrat-o de-a lungul anilor. De aceea vom continua să ne susţinem dreptatea şi să luptăm pentru ea, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Din acest motiv, PNL Arad va depune recurs la decizia Curţii de Arbitraj', a declarat Iustin Cionca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel