Rareş Bogdan: Până sâmbătă acest Guvern trebuie să ajungă în Parlament

Facebook Rareş Bogdan
Facebook Rareş Bogdan

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a anunţat că Nicolae Ciucă nu intenţionează să îşi depună mandatul, dar şi că Guvernul său va ajunge în Parlament până sâmbătă. 

„Nu se pune problema depunerii mandatului pentru că este o situaţie excepţională şi românii vor un Guvern cu puteri depline cât mai repede. (...) Legat de negocieri, suntem perfect deschişi, în limitele pe care le avem potrivit mandatului dat de Biroul Executiv al PNL, pentru a purta discuţii cu toate forţele politice. Astăzi premierul s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, dânsul a venit cu patru
puncte pe care le-a exprimat, fiind dispuşi în anumite condiţii pentru refacerea coaliţiei. Sigur că le-am explicat acestora că PNL deja a făcut o concesie majoră prin faptul că premierul Cîţu practic a renunţat la mandatul de premier şi le cerem tuturor responsabilitate. Acum ce face PSD sau nu face, cert este că Guvernul până sâmbătă, potrivit mandatului înaintat de preşedintele României, trebuie să ajungă în Parlament”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de Adevărul.

Negocierile, finalizate până marţi

„Până mâine seară (n.r. marţi) trebuie încheiate negocierile pentru susţinerea Guvernului şi prezentată lista. Pentru a prezenta lista trebuie să votăm atât programul prima dată, atât în forurile de conducere ale PNL, după care trebuie hotărâţi membrii, care urmează să aibă loc sub coordonarea premierului şi preşedintelui PNL, fiecare membru pentru fiecare portofoliu trebuie trecut prin forurile de conducere.

După asta trebuie analizată cererea celor din UDMR de ocupare a încă unui portofoliu sau într-o altă formulă dacă portofoliul respectiv nu era primit, au alte două portofolii considerate de mai puţină importanţă decât portofoliul solicitat şi văzut, dacă se va reface coaliţia cu USR în următoarele ore, nopţi şi zile, din nou compatibilizat programul de guvernare”, a transmis prim vice-preşedintele PNL.

Ciucă şi Cîţu, întâlnire cu Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni pe preşedintele PNL Florin Cîţu şi pe premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru a discuta despre stadiul discuţiilor pentru formarea unui nou guvern.

Potrivit primelor informaţii, Nicolae Ciucă ar fi fost mandatat să reia negocierile pentru formarea unui guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel