Rapid, locul 2 după 7 etape. Mutu încearcă să păstreze echipa cu picioarele pe pământ: „Aşteptările sunt mari”

Antrenorul formaţiei FC Rapid Bucureşti, Adrian Mutu, consideră că locul 2 în clasament pe care îl ocupă echipa sa după 7 etape în Superliga de fotbal este unul de conjunctură, pentru a-şi realiza obiectivul de calificare în play-off având nevoie de continuitate în rezultate.

"Presiunea rămâne aceeaşi, în orice moment, aşteptările sunt mari. Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm pe un teren foarte greu, cum este cel de la Sfântu Gheorghe, dar ne trebuie continuitate în rezultate şi asta ne dorim. Îmi doream să câştigăm cât mai multe meciuri înaintea începerii campionatului, orice antrenor asta îşi doreşte. Totuşi este începutul campionatului, echipele sunt angrenate în cupele europene, să nu ne facem prea mari iluzii, pentru că nu s-a jucat nimic deocamdată. E o situaţie de moment, pentru a putea realiza obiectivul nostru trebuie să avem continuitate în rezultate", a afirmat Mutu, luni, într-o conferinţă de presă.

Referitor la partida cu Universitatea Cluj, Mutu a spus că ardelenii au avut ghinion în acest start de campionat, fiind o echipă puternică.

"Ne aşteaptă un nou meci după doar două zile, nu am avut timp să ne odihnim, dar asta este, trebuie să jucăm şi sper să o facem la nivel înalt. Sperăm să ne recuperăm cât mai bine, iar ceilalţi care vor intra să se ridice la nivelul aşteptărilor şi să câştigăm acest meci. Sunt nevoit să fac schimbări, pentru că avem meciuri la distanţă foarte scurtă între ele am şi un lot destul de bun, sunt băieţi care vor avea şansa să dovedească şi e normal, de ce nu. Normal că vom fi atenţi şi concentraţi, ştim că întâlnim un adversar bun. Cred că au avut şi mult ghinion în acest început de sezon, au schimbat şi antrenorul, îl ştiu bine şi pe Eugen Neagoe. Ei au avut şi o zi în plus să pregătească meciul acesta. Eu mă bazez pe ambiţia şi dăruirea băieţilor pentru a face un meci bun mâine. Mi-ar fi plăcut să avem o zi în plus pentru a se recupera mai bine, dar asta este situaţia, trebuie să ne învăţăm să jucăm şi de trei ori pe săptămână", a mai spus Mutu.

Tehnicianul a apreciat golurile spectaculoase înscrise de jucătorii săi în ultimele etape, afirmând că are la dispoziţie fotbalişti care pot face diferenţa în orice moment: "Au fost goluri foarte frumoase, deşi, pentru mine, e mai puţin important asta. Mă bucur că Ioniţă reuşit să înscrie, aşa cum a făcut-o şi Sefer. Sunt jucători care au posibilitatea să facă diferenţa în orice moment, pot scoate oricând asul din pălărie în orice moment. Eu cred că jucând pe Giuleşti este o responsabilitate în plus, pentru că vom avea mulţi suporteri şi fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate".

Echipa FC Rapid va întâlni formaţia Universitatea Cluj, marţi, de la ora 22:00, pe stadionul Giuleşti, într-un meci contând pentru etapa a 8-a a Superligii.

Rapid a pus ochii pe titlu. Sefer: „Nu ai cum să nu visezi”

Fotbalistul echipei FC Rapid Bucureşti, Antonio Sefer, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru el ar fi un lucru nemaipomenit să înscrie în partida cu Petrolul pentru că nu a reuşit să marcheze până acum împotriva formaţiei prahovene.

"Ne aşteaptă un meci foarte greu, un derby. Trebuie să ne mobilizăm foarte bine, să arătăm o determinare mare ca şi până acum. Cu siguranţă dacă vom munci şi vom face ceea ce ne cere antrenorul vom câştiga cele trei puncte. Sperăm să îi facem fericiţi pe suporteri. E o mândrie să joc în acest derby... emoţii am avut când am jucat prima oară cu Petrolul, în Regie, în Liga a II-a. Sunt însă emoţii constructive, e normal. Am şi presiune, se cer multe de la mine şi nu vreau să dezamăgesc, să fac lucruri greşite. Eu îmi propun să marchez, să dau pase de gol, vreau să îmi ajut echipa cât mai mult. Pentru mine în acest meci un gol ar fi un lucru nemaipomenit, e un obiectiv personal, pentru că nu am marcat contra Petrolului. Dar prefer să dau o pasă de gol şi să câştige echipa", a spus Sefer, autorul unei duble în etapa precedentă cu FC Argeş (scor 2-1).

"Noi avem aşteptări mari în acest derby, traversăm un moment foarte bun şi trebuie să o ţinem pe aceeaşi linie. Orice se poate întâmpla într-un derby, dar dacă vom juca cu sufletul cu siguranţă vom câştiga. Nu îmi e teamă de Tamaş, de ce să-mi fie teamă. Eu îl respect pentru cariera lui, pentru ceea ce face. Noi în meciurile puternice ne-am concentrat şi am avut reuşite. Din păcate, problemele noastre au fost mereu în partidele cu echipele mai slab cotate decât noi. Anul acesta ne propunem să facem jocuri bune cu toate echipele", a adăugat el.

Sefer speră să câştige un titlu cu FC Rapid, dar susţine că obiectivul în acest an este calificarea în play-off.

"De când a revenit Rapid în Liga I suporterii s-au întors pe stadioane. E o mare bucurie pentru noi, aşa se joacă fotbalul, cu foarte mulţi suporteri. Ne bucurăm că noi avem meci de meci stadionul plin, de aceea le mulţumim fanilor şi îi aşteptăm în continuare alături de noi. Acum contează mai puţin locul din clasament, important este la final. Cred că adversarii ne vor lua mai în serios de acum, suntem o echipă puternică, cu nişte suporteri minunaţi, iar împreună suntem de neoprit anul acesta. Mai ales că vine centenarul şi trebuie să facem o figură frumoasă. Sperăm să fim cât mai sus la final. Obiectivul nostru este play-off-ul, dar nu ai cum să nu visezi să iei şi un titlu în Giuleşti. Pentru mine ar fi cea mai mare bucurie sufletească, Dumnezeu mi-ar răsplăti toată munca. De aceea sper să iau acest titlu cu Rapid", a explicat el.

Echipa de fotbal FC Rapid întâlneşte formaţia Petrolul Ploieşti, sâmbătă, de la ora 21:45, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Superligii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel