Răbufnire din PSD, după acuzațiile lui Cîțu: Culmea tupeului! după ce a băgat România în șant

PSD
PSD

Partidul Social Democrat a reacționat exploziv, după ultimele declarații ale lui Florin Cîțu, ministrul de Finanțe.

"Culmea tupeului! După ce a băgat economia în șanț, ministrul Cîțu se vaită că vine Comisia Europeană să-l amendeze?!! Domnule ministru, în ultimele două luni, când ați făcut dezmăț în banul public prin cheltuieli bugetare nejustificate de 9,5 miliarde lei (0,9% din PIB) nu v-ați gândit la deficit?

Când ați plătit 1,5 miliarde de lei bani publici pe plasme și jeep-uri, deficitul unde era? Când v-ați grăbit să aruncați 0,9 miliarde lei în conturile fraţilor Micula iar ați uitat că există și deficit? Cui ați plătit despăgubiri ANRP şi unde s-au dus banii din Fondul de Rezervă, aproape 1 miliard de lei? Dar atunci când, fără să verificați, ați semnat plăți în valoare de 1,6 miliarde lei pentru primarii PNL prin programul PNDL? Când ați rambursat firmelor de casă TVA în valoare de 2,5 miliarde lei, nu v-ați gândit și la deficit și la amendă?Ț", a scris PSD pe Facebook.

"De ce mințiți?"

"Când ați văzut că ați rămas fără bani din cauza cheltuileilor haotice, domnule ministru demis, v-ați gândit că ar fi bine, pentru ca deficitul să fie și mai mare, să nu încasați nici venituri la buget de 7 miliarde lei?! Nu spuneați, la a doua rectificare făcută în 2019, că veți încasa 4,6 miliarde lei în două luni? A mai văzut cineva aceste încasări? Dar dvs. le-ați văzut?

De ce ați amânat licitatia 5G dacă nu erau bani, un minus de 2,4 miliarde lei la buget? Nu știați că veți majora și mai mult deficitul??! De ce mințiți și mințiți și mințiti?! Ați spus că anul acesta deficitul va fi de 3,6% din PIB și că ați luat în considerare și creșterea pensiilor și creșterea salariilor profesorilor! Atunci de ce Comisia Europeană estimează deficit de 4,9% din PIB în 2020??! Vreți să spuneți că și Comisia minte?", a mai scris PSD.

"Guvernarea PSD v-a predat lecția de economie!"

"P.S. Guvernarea PSD v-a predat lecția de economie! Din păcate, nu ați învățat nimic din ea! În cei aproape 2 ani în care PSD a fost la guvernare, am ținut deficitul bugetar sub 3% din PIB! Și am plătit și pensii și salarii și am făcut și investiții!

P.S.2 Potrivit datelor Eurostat, deficitul bugetar ESA a fost de 2,6% din PIB în 2017, 3% din PIB în 2018 și 2,8% din PIB în octombrie 2019.

P.S.3 Chiar nu v-ați săturat de atâtea minciuni? Mai puteți??!", a adăugat Partidul Social Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel