PSD Vrancea: Social democrații guvernează bine, nu pierd timpul

Bugetul de stat pe anul viitor va fi făcut public (depus în transparență) imediat după jumătatea lui decembrie, precizează PSD Vrancea într-un comunicat transmis pe Facebook.

Aceasta reprezintă o prioritate asumată de ministrul social-democrat al Finanțelor, alături de urgența promovării cadrului legal privind absorbția banilor din PNRR.

Dacă vrei și dacă știi, poți!

Ministrul PSD al Finanțelor va proba acest lucru, legea va fi respectată și bugetul de stat pentru anul viitor va fi gata la termen, în pofida întârzierilor provocate de criza politică prelungită, generată de partidele de dreapta și de contextul actual extrem de dificil.

- Bugetul de stat al anului viitor va include resursele necesare pentru susținerea măsurilor social-democrate; creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim, creșterea punctului de pensie, creșterea pensiei minime, ajutor pentru încălzire, compensații la scumpirea electricității și a gazelor, etc.

- În egală măsură bugetul anului viitor va asigura resurse consistente pentru investiții – echivalentul a 7% din PIB.

- Obiectivul strategic este refacerea pe cât posibil a echilibrelor pentru indicatorii esențiali, care definesc rating-ul financiar al unei țări; nivel de creștere al PIB, grad de îndatorare, deficit bugetar, inflație, deficit al balanței de plăți, curs valutar.

- Și de această dată, în această guvernare de coaliție cu PNL, PSD este chemat să repare ce au stricat guvernele precedente, să readucă normalitatea, dezvoltarea economică și implicit o viață mai bună pentru români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel