PSD-PNL, posibilă scădere în sondaje, după anunțarea noilor taxe. Bogdan Chirieac: Coaliția a primit o moțiune de cenzură din partea publicului

PSD-PNL, posibilă scădere în sondaje, după anunțarea noilor taxe. Bogdan Chirieac: Coaliția primit o moțiune de cenzură din partea publicului / Foto: Agerpres
PSD-PNL, posibilă scădere în sondaje, după anunțarea noilor taxe. Bogdan Chirieac: Coaliția primit o moțiune de cenzură din partea publicului / Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN dacă opoziția s-ar putea mobiliza pentru a depune o eventuală moțiune de cenzură împotriva lui Marcel Ciolacu, după ce Guvernul și-a asumat ieri răspunderea în Parlament pentru noul pachet de măsuri fiscal-bugetare.

"Nici nu mai este important acest lucru. Moțiunea de cenzură a fost depusă în fața publicului. Principalele partide de opoziție, USR și AUR, au apărut în presă, discută în spațiul public, dacă intră sau nu în Parlament este mai puțin important. Deocamdată, după 3 luni de dezbateri cu acest program fiscal, economia a rămas pe loc deoarece nimeni nu știa ce să facă, nu știau care vor fi taxele și s-a văzut că s-a schimbat până în ultima clipă aceste taxe, publicul a redus consumul și practic toată lumea este neliniștită.

Bogdan Chirieac: Actuala Coaliție de guvernare a primit o moțiune de cenzură din partea publicului

Actuala Coaliție de guvernare a primit o moțiune de cenzură din partea publicului. Faptul că partidele politice vor reuși să ajungă cu ea în Parlament, unde o să cadă 100% deoarece Coaliția PSD-PNL are o majoritate confortabilă în Parlament. Nici nu mai este relevant, vor mai fi niște discursuri în Parlament cel mult, vor fi preluate de presă, nu știu cât va urmări publicul că sunt multe lucruri acolo, probabil că va f o o bună rampă de lansare, din nou, pentru domnul George Simion pentru că la USR sunt puțini vorbitori care să atragă atenția", a spus Bogdan Chirieac.

Prețul măsurilor fiscal-bugetare. "Este de așteptat ca cele două partide să scadă"

Întrebat ce este important de urmărit pe scena politică în perioada următoare, dar și ce costuri va presupune pachetul de măsuri fiscale asumat de Guvernul Ciolacu anul viitor, când este an electoral, Bogdan Chirieac a spus:

"Trebuie să urmărim dacă actuala Coaliție va pierde procente însemnate în sondaje. Este lucrul cel mai important pentru că totuși PSD-PNL reprezintă o soluție bună pentru România, o soluție acceptată dorită de partenerii noștri occidentali, față de zona cealaltă a opoziției, unde lucrurile sunt foarte neclare. Și, într-adevăr, cu acest pachet fiscal este de așteptat ca cele două partide să scadă.

În opinia mea și economia se va resimți, nu au făcut deloc bine să umble la taxe, să umble la mediul privat. Se vede lucrul acesta, mediul public este profund nemulțumit, acolo și dacă iei un leu, dacă îi deranjezi din confortul pe care îl au, și e mult confort la stat, vor fi reacții negative. Deci noi trebuie să urmărim, dar nu putem face mare lucru, să știți, pentru că eu nu cred că presa nu poate să inverseze tendințe, în ce măsură vor crește partidele de opoziție și în special AUR pentru sondaje și la vot anul viitor. În opinia mea creșterea va fi substanțială".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel