PSD, ironie despre ministrul Dan Vîlceanu: Nota Patru

Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Social-democrații sunt ironici la adresa noului ministru de Finanțe.

Social-democrații sunt ironici la adresa ministrului de Finanțe, Dan Vîlceanu pentru gafele făcute joi, imediat după preluarea mandatului: „Când ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite. #NotaPatru #MinistrulHabarNam”.

„Când ministrul Finanțelor spune lucruri trăsnite. Dan Vîlceanu susține că nu există creștere economică fără un puseu inflaționist. În 2015, economia a crescut cu 3,9%, iar inflația a fost negativă (-0,9%)”, transmit social-democrații într-o postare pe Facebook.

PSD „taxează” și afirmația referitoare la inflația de 5%.

„Dan Vîlceanu: inflația nu e 5%, această cifră fiind doar o estimare a BNR. INS a anunțat o rată a inflației de 5%, acum o săptămână. #NotaPatru #MinistrulHabarNam”, potrivit postării PSD.

 

Dan Vîlceanu a făcut, joi, primele declaraţii după numirea în funcţia de ministru al Finanţelor

„Inflaţia nu este la nivel record şi nici nu e 5%. 5% e o estimare a Băncii Naţionale. Din punctul meu de vedere, lucrul acesta trebuie discutat în primul rând cu titularul problemei, care este Banca Naţională. Guvernul României nu a mai luat măsuri care să genereze inflaţie anul acesta, nu am majorat venituri ale angajaţilor şi toate măsurile luate au fost în direcţia reducerii inflaţiei, nicidecum a creşterii”, a spus Dan Vîlceanu, fără să ţină cont de faptul că informaţiile statistice oficiale, publicate săptămâna trecută, arată o inflaţie de 5%.

BNR anticipează o rată de inflaţiei de 5,6% la finele acestui an, peste limita superioră a ţintei instituţiei, de 2,5%, conform Raportului asupra inflaţiei prezentat de guvernatorul instituţiei, Mugur Isărescu. Comparativ cu Raportul din luna mai 2021, rata anuală a inflaţiei a fost revizuită în sens ascendent cu 1,5 puncte procentuale pentru sfârşitul anului curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel