Preşedintele ANAF le-a cerut angajaţilor din Finanţe un răgaz de o săptămână

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, le-a cerut angajaţilor care protestează un răgaz de o săptămână, perioadă în care Parlamentul va aproba alinierea salariilor din Ministerul Finanţelor cu remuneraţiile din celelalte instituţii publice.

"Am cerut un termen de o săptămână (...) Le-am spus colegilor că luni în plenul Camerei Deputaţilor va fi introdus acest amendament, prin care salariile angajaţiilor din Ministerul Finanţelor şi unităţile subordonate vor fi aliniate la o medie a celorlalte instituţii publice din România", a spus Blejnar după o discuţie cu reprezentanţi ai protestatarilor, potrivit Mediafax. El a precizat că aceştia au fost de acord să amâne protestul pentru o săptămână. Ulterior, Blejnar a urcat pe un scaun şi a încercat să se adreseze protestatarilor aflaţi pe holul de la etajul întâi al ministerului, dar nu a reuşit să poarte un dialog, fiind întrerupt şi huduit. "Dacă doriţi să vă rezolvaţi problema, fiţi decenţi!", le-a strigat Blejnar angajaţiilor, dar aceştia aceştia în replică au scandat: "Salarii decente, salarii decente".

Sute de angajaţi din MFP şi ANAF protestează în holul ministerului pentru că nu au primit sporurile de două luni.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a mers la Guvern, însoţit de secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre protestul angajaţilor.

În acelaşi timp, protestul s-a extins în ţară, mai multe administraţii financiare anunţând încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel