Prescripția pentru omor, pe masa CCR. Faptele de la Revoluție, în joc

Excepția de neconstituționalitate cu privire la înlăturarea prescripției executării pedepsei pentru infracțiunile de omor se află, joi, pe masa CCR. 

ccr

În 21 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol pentru 12 decembrie a excepției ridicate de Nicolae Jr. Trebuian.  Excepția a fost dezbătută prima dată în ședința publică din 24 septembrie. În octombrie, IICCMER și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila blocare a dosarelor Revoluției ca urmare a soluționării unei excepții de neconstituționalitate de către Curtea Constituțională a României.

Președintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru, a trimis o scrisoare către CCR la acea dată, în care sublinia că "o admitere a excepției de neconstituționalitate în cauza legată de imprescriptibilitatea infracțiunilor pentru care nu s-au împlinit încă termenele de prescripție ar însemna ca persoanele responsabile pentru infracțiunile de omor nu vor mai putea fi trase la răspundere penală. Consecința ar fi că faptele de la Revoluție pentru care nu se îndeplinise termenul de prescripție în martie 2012 (și care deveniseră astfel imprescriptibile) vor fi prescrise definitiv, deci nu se mai poate atrage răspunderea penală a făptuitorilor. Toate denunțurile vor fi soluționate prin rezoluții de neîncepere a urmăririi penale. Precizăm că modificarea din 2012 nu are niciun efect asupra faptelor de omor pentru care termenul de prescripție a răspunderii penale era deja împlinit", se arăta în scrisoarea adresată CCR", scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel