Presa hashtag anunță MIZELE USR Plus în viitorul Guvern. Ce MINISTERE vizează

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Presa hashtag a anunţat ce ministere vizează USR-PLUS în negocierile cu PNL pentru formarea unei majorităţi. Iar mizele sunt uriaşe, afirmă sursele politice ale acestora. 

Alianța USR PLUS va cere în negocierile cu PNL și UDMR pentru formarea viitorului guvern un minister avizator, adică fie Ministerul Finanțelor, fie Ministerul Justiției, transmit surse politice, conform G4Media. A treia forţă politică conform alegerilor ar vrea unul din cele două ministere pentru că acestea avizează TOATE actele pe care le adoptă Guvernul. Aceleaşi surse spun că oamenii lui Barna şi Cioloş ar viza şi Ministerul Sănătăţii. 

În plus, se pare că USR-PLUS ar vrea şi o restructurare a Ministerului Fondurilor Europene, mergând chiar până la desfiinţarea acestuia şi mutarea atribuţiilor la cancelaria premierului. Partidul condus de Dan Barna şi Dacian Cioloş ar vrea, însă, şi rescrierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, după ce acesta a fost criticat de mai multe segmente din societatea civilă. 

Ţintele USR-PLUS, anunţate de Cozmin Guşă înainte de alegeri 

Analistul Cozmin Guşă anunţase, înainte de alegerile parlamentare, care ar putea fi ţintele USR-PLUS în Guvern. 

"Pentru mine e clar că îşi doresc din nou MAI, nu am nicio îndoială. Nu au terminat ce au început acolo, dar Marcel Vela probabil e o nucă prea tare pentru ei. Ei atacă şi ministerul Transporturilor, pentru că sunt nişte fonduri uriaşe care se vor cheltui pentru interconectarea infrastructurii româneşti. La Ministerul de Interne USR-PLUS caută informaţiile, iar la ministerul Transporturilor, în contrapartidă, caută banii mulţi.", a spus Cozmin Guşă. 

VEZI ŞI Formula viitorului Guvern. Gușă, informații de culise: Țintele USR - PLUS în Executiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel