Premierul Leancă răspunde la atacul lui Banciu, privind moldovenii

iurie_leancă
iurie_leancă

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a oferit, luni seară, la o emisiune TV, o replică lui Radu Banciu, care a afirmat într-o ediție a emisiunii pe care o realizează la postul B1 TV, că studentele din Moldova sunt  ”curve”, moldovenii, "lături", iar prim-ministrul "un terchea-berchea".

Invitat în talk-show-ul Fabrika, difuzat de postul Publika TV, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă a fost întrebat ce replică are pentru realizatorul emisiunii "Lumea lui Banciu", care a adus ofense grave nu numai persoanei sale, ci și cetățenilor moldoveni.

"Replica a fost data de studenții care-și fac studiile în România. Cred că a fost cea mai potrivită replică. În rest eu chiar nu l-aș băga prea mult în seamă. Am văzut mai multe replici adresate mie, dacă am să le iau pe toate în seamă prea serios, atunci asta mi-ar consuma toată ziua. Dânsul nu este un ziarist care să reprezinte un nivel de profesionist, de om cu integritate și un om înțelept", a declarat premierul Leancă, scrie reportervirtual.ro.

În opinia prim-ministrului moldovean, un ziarist ar trebui să întruchipeze câteva elemente: capacitate de analiză, bun simț și deschidere, ori în cazul lui Banciu a constatat "elementele inverse", motiv pentru care a considerat că este mai bine să-l ignore.

După ce Radu Banciu și-a expus, în cadrul emisiunii pe care o realizează la postul B1 TV, părerea proastă pe care o are despre cetățenii Republicii Moldova, câțiva studenți basarabeni i-au modificat pentru scurt timp pagina de Wikipedia, i-au adăugat și numărul de telefon pentru a fi contactat și au creat un grup online împotriva lui Banciu.

În plus, enervată de spusele lui Banciu, o studentă moldoveancă din Timișoara i-a răspuns savuros pe blog omului de televiziune, că și ea face parte din "rușinea de oameni", că a reușit să treacă clasa, nu a rămas gravidă în primul semestru, trasmițându-i, totodată, că este "un bădăran prost documentat, prost la vorbă, care nu ştie ce spune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel