Premieră: Marea Unire sărbătorită concomitent în Alba Iulia și Chișinău

ana, Elena Badea / 01 dec 2013 / 15:25 Salveaza PDF Comentarii
afis_1 decembrie
afis_1 decembrie

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Platforma Civică Acțiunea 2012 anunță că 95 de lampioane vor fi lansate la ora 19:00 concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinău, "un pas concret pentru revenirea Basarabiei acasă".

Pe lângă înălțarea lampioanelor, la ora 14:00, sub genericul ,,Uniți sub tricolor” a fost programată și o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni la Poarta a IV-a și Poarta a III-a în Cetatea Unirii.

,,Este primul an în care sărbătorim în același timp Marea Unire atât la Alba Iulia, cât și la Chișinău. Se fac pași concreți pentru revenirea Basarabiei acasă, practic, sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea”a declarat Eugen Popescu, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Primaria orașului Alba Iulia acordă anul acesta o deosebită importanță Basarabiei și necesității reîntregirii neamului. După depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, în Piața Cetății a fost organizat un concert extraordinar de muzică populară, “Dorul Basarabiei”, sub orchestra maestrului Nicolae Botgros.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria națională, se precizează în comunicatul Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.de2