Portugalia, cu Cristiano Ronaldo, dar fără Diogo Jota şi Pedro Neto, la CM 2022

Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''
Selecționerul Portugaliei către jurnaliști: ''Lăsaţi-l pe Cristiano Ronaldo în pace''

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Portugaliei, Fernando Santos, a anunţat joi seara lotul pentru CM 2022 din Qatar, vedeta Cristiano Ronaldo fiind de departe cea mai importantă piesă, însă lipsind Diogo Jota şi Pedro Neto.

 

Dacă situaţia nu tocmai favorabilă cu care se confruntă Cristiano Ronaldo la Manchester United nu a afectat în niciun fel prezenţa sa în lotul de 26, în schimb lusitanii nu se vor putea baza pe atacantul Diogo Jota (Liverpool), accidentat la gambă şi nerefăcut, dar nici pe aripa Pedro Neto (Wolverhampton), operat la gleznă.

Cupa Mondială debutează pe 20 noiembrie, iar Portugalia va juca primul său meci din Grupa H contra Ghanei pe 24 noiembrie, urmând apoi partidele cu Uruguay şi Coreea de Sud.

La ultimul Mondial din Rusia, Portugalia a ajuns până în optimi, fiind eliminată de Uruguay, iar cea mai bună clasare în această competiţie a fost un loc trei în 1966.

Lotul Portugaliei este:
Portari: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton Wanderers), Rui Patricio (AS Roma)
Fundaşi: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Pepe (FC Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
Mijlocaşi: Joao Palhinha (Fulham FC), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers), Vitinha (Paris Saint-Germain), William Carvalho (Betis Sevilla), Otavio (FC Porto)
Atacanţi: Cristiano Ronaldo (Manchester United), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (Sporting Braga), Goncalo Ramos (Benfica), Andre Silva (RB Leipzig).

Qatar către Europa: Criticile occidentale la adresa țării sunt ”arogante” și ”rasiste”

Ministrul de Externe al Qatarului a declarat duminică că criticile occidentale la adresa țării înaintea Cupei Mondiale sunt ”arogante” și ”rasiste”, deoarece turneul viitor pune în centrul atenției recordul în domeniul drepturilor omului din Doha.

Într-un interviu exclusiv pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Politico, ministrul de Externe al Qatarului, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani a spus că țările europene și occidentale cred că Qatarul ”nu este pregătit din punct de vedere intelectual sau cultural pentru a găzdui o Cupă Mondială”.

”Este ironic când acest ton vine din țările din Europa care se autointitulează democrații liberale. Sincer, sună foarte arogant și foarte rasist”, a spus el.

Ministrul de Externe a reiterat plângerile lui Doha cu privire la ”standardele duble” față de țară, spunând că populația Germaniei este ”dezinformată de politicienii guvernamentali”. El a adăugat că Guvernul german pare să nu aibă ”nicio problemă” când vine vorba de cooperarea energetică cu Qatar.

”Întotdeauna spunem că sportul nu ar trebui să fie niciodată politizat”, a spus el. ”Există mulți oameni din întreaga lume, ei văd că acesta este doar un sentiment de aroganță, un sentiment de oameni care nu pot accepta o țară mică din Orientul Mijlociu a câștigat candidatura pentru a găzdui Cupa Mondială.”

Cu privire la reformele pieței muncii din Qatar, ministrul de Externe a spus că ”guvernul este angajat să implementeze inovațiile”, adăugând că ”vor fi unele lacune și vom depune eforturi pentru a le închide. Acesta este un proces în desfășurare care nu se oprește niciodată – și nu se va opri după Cupa Mondială.”

Qatarul s-a confruntat cu critici de când a fost atribuit turneul în 2010.  Acuzațiile de mită și corupție au obținut  procesul de licitație, iar istoricul țării în domeniul drepturilor omului și tratamentul lucrătorilor migranți a fost criticat de activiști, politicieni și asociații de fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel