Guvernul acordă ajutor de stat pentru companiile private care creează minim 20 de locuri de muncă

ponta-guvern2
ponta-guvern2

Premierul Victor Ponta a anunțat, în urma discuțiilor cu partenerii internaționali, că toate companiile private care creează minim 20 de locuri de muncă vor primi ajutor de stat.

"A doua măsură care se adresează companiilor private, de asemenea stabilită în mod definitiv cu partenerii internaţionali, este schema de ajutor de stat pentru companiile care creează minim 20 de locuri de muncă. Pentru acestea, statul va plăti jumătate din valoarea totală a cheltuielii salariale, deci nu e vorba aici doar de o scădere a impozitului sau a contribuţiilor sociale, e vorba de jumătate din cheltuiala salarială din tot ceea ce în limbaj comun spunem salariul pe care-l plăteşte angajatorul privat", a explicat Victor Ponta.

Guvernul va da o ordonanță de urgență prin care persoanele care au credite la bănci și un venit maxim de 1.610 lei lunar pot ajunge la înjumătățirea ratei pe o perioadă de doi ani. Premierul Ponta a precizat că prin această măsură ar fi ajutați peste 900.000 de restanțieri, dar numai în urma unei înțelegeri cu banca creditoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel