Ponta a cerut asistență Finlandei în legătură cu exploatarea resurselor

finlanda
finlanda

"Am discutat aici în Finlanda şi la nivel de prim-ministru şi cu alte persoane aflate în guvernul finlandez despre o strategie pe care primul-ministru finlandez a lansat-o în aprilie 2013, este un program prin care Finlanda îşi exploatează în mod raţional şi economic resursele naturale la standardele cele mai înalte de respectare a mediului.

Ei au 52 de mine în funcţiune, există toate tehnologiile moderne, am folosit această ocazie să avem un schimb de experienţă, să cerem asistenţă din partea Finlandei în aşa fel încât România să-şi poată dezvolta sistemul de exploatare a resurselor naturale într-un mod economic, social şi cu respectarea standardelor de mediu", a spus premierul, în cadrul unei declaraţii de presă la Helsinki, potrivit Agerpres.

Exploatează aurul cu cianuri și respectă mediul

El a adăugat că România are foarte mult de învăţat de la o ţară ca Finlanda, care exploatează aurul cu cianuri şi cu respectarea tuturor standardelor de mediu.

"În momentul în care regulile sunt respectate, atunci aprobăm exploatările. Nu facem cele mai înalte standarde de mediu şi după aia oricum nu acceptăm. Pe mine mă interesează ca România să îşi exploateze resursele - şi nu vorbesc doar de aur, ci de multe alte resurse - asta înseamnă să avem standarde de mediu, dar să spunem «Da» folosirii resurselor noastre naturale, aşa cum spune Finlanda (...) Nu ştiu de ce nu am face şi noi acelaşi lucru, este vorba de dreptul la dezvoltare al României şi de oportunităţile uriaşe pe care, cu inteligenţă şi cu respectarea mediului, trebuie să le folosim", a spus Ponta.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel