Plângere penală împotriva lui Clotilde Armand: ”A comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali”

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Sebastian Burduja, preşedntele PNL Sector 1, dar şi preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, au depus o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, pe care o acuză de fals. 

"Noi depunem astăzi o plângere penală, nu aşa cum face Clotilde Armand sau USR-ul, pe cai verzi pe pereţi, ci pe o situaţie care este pur şi simplu inacceptabilă. Pe înţelesul tuturor, doamna primar a luat decizia Consiliului Local cu privire la bugetul Sectorului 1, a modificat-o, doar pe semnătura ei, şi a trimis-o la Prefectură. Deci a comis un fals, a uzurpat calitatea consilierilor locali. Când Secretarul General al Primăriei, care trebuie să asigure legalitatea actelor, a refuzat să semneze acest fals, a fost dat afară şi a trimis, pe propria semnătură, la Prefect, un buget falsificat de domnia sa", a declarat, joi, Sebastian Burduja, în faţa Primăriei Generale a Capitalei, scrie Agerpres.

"Cea mai mare dezamăgire din politica românească"



Burduja a arătat că este o acţiune fără precedent în ultimii 33 de ani de administraţie publică locală în România "ca un primar să falsifice un buget pe care îl adoptă Consiliul Local", drept pentru care a sesizat organele competente pentru ca lucrurile să fie clarificate şi făptaşii să fie pedepsiţi.

"Este cea mai mare dezamăgire din politica românească, un om care s-a prezentat a fi un om nou, un om care s-a prezentat a fi un om competent, cu experienţă multinaţională, un om care s-a prezentat un om cu bune intenţii s-a dovedit un politruc impostor, care comite fapte penale, care falsifică bugete, care pur şi simplu calcă în picioare Consiliul Local", a mai spus Burduja despre Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Clotilde Armand a spus că bugetul este nelegal



Clotilde Armand a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat, după ce Prefectura Capitalei a constatat că amendamentele depuse de consilierii locali ai PNL şi PSD sunt nelegale.

"Consilierii PNL şi PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus şi votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus şi bugetul trebuie revotat. (...) Solicit consilierilor PNL şi PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii şi să aprobe proiectul de buget aşa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiţii şi pe interesele comunităţii locale. În caz contrar, îi voi acţiona în judecată", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, joi, AGERPRES.

Prefectul Municipiului Bucureşti a constatat existenţa unor aspecte de nelegalitate ale bugetului, care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform surselor citate, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a precizat faptul că "în întreg conţinutul legii speciale nu se regăsesc dispoziţii care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat şi prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local şi de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar".

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată hotărârea privind aprobarea bugetului general centralizat al Sectorul 1 pe 2023, astfel încât regulile de procedură şi cele privind competenţa materială a celor două autorităţi ale administraţiei publice locale să fie respectate. Instituţia Prefecturii a confirmat, miercuri, posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi a aprobării a proiectului de buget pe 2023.

În consecinţă, primarul Clotilde Armand a convocat pentru joi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea şi intrarea în legalitate a bugetului pe 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel