Urmărește emisiunea live


PNL, obiectiv prioritar, după refuzul lui Dacian Cioloș

PNL a avut o primă reacție și și-a stabilit obiectivul prioritar după ce premierul Dacian Cioloș a refuzat să dea o OUG pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. 

"Constatăm că premierul se derobează de responsabilitatea asumării reintroducerii principiului celor două tururi de scrutin în alegerea primarilor şi trimite această sarcină Parlamentului. Din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea în regim de urgenţă a acestui proiect pe care l-am depus încă de anul trecut. Din păcate, până acum, această iniţiativă a fost blocată de PSD", afirmă Ionuț Stroe, într-un comunicat al PNL.

În opinia sa, declaraţiile celorlalte partide de după întâlnirea cu premierul Cioloş dau speranţe în crearea unei majorităţi parlamentare care să adopte această soluţie.

"Cauza pentru care luptăm acum nu ţine de interesul electoral al PNL, ci de un principiu fundamental al democraţiei, unde majoritatea ar trebui să fie cea care decide la vot. Încă o dată constatăm, cu regret, care sunt mijloacele prin care PSD a determinat această situaţie dificilă. Şantajul şi ameninţarea de boicot au stopat o cauză dreaptă, dar care îi afecta pe social-democraţi din punct de vedere electoral. Deocamdată, agenda parlamentară s-a dovedit în acelaşi grad decuplată de cea a cetăţenilor ca şi la finalul anului trecut. Un vot favorabil proiectului privind revenirea la două tururi de scrutin ar diminua această fractură dintre Parlament şi societate, aceasta fiind şi soluţia prin care aleşii locali se vor afla mai aproape de cetăţeni", a mai spus liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel