PNL nu renunţă la premier liberal. Gheorghe Falcă, înainte de BEx: Să ne aducem aminte de mandatul dat. Sper că au atins obiectivul

PNL
PNL

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a anunţat că PNL nu renunţă la varianta premierului liberal înainte de intrarea în şedinţa BEx şi a anunţat ce aşteaptă să audă de la echipa de negociere. 

Întrebat ce aşteaptă de la şedinţa BEx, Gheorghe Falcă a spus că "în primul rând, echipa de negociere să ne prezinte situaţia reală a negocierilor. În al doilea rând, cred că trebuie să ne aducem aminte că i-am mandatat ca să existe un premier în jurul PNL. Sperăm că au atins obiectivul acesta. Când s-a luat în discuţie continuarea negocierilor cu PSD şi nu cu USR, ideea era că discutăm de un premier din PNL, iar PSD să susţină această variantă din Parlament şi, evident, din Guvern". 

Premier prin rotaţie, ce spune Falcă 

"Pentru mine, ca persoană, varianta nu e de luat în calcul. Nu ştiu ce va decide partidul. Dacă facem o discuţie pentru varianta prin rotaţie, înseamnă că îl vom pune pe preşedintele României să dea un premier spre PSD şi o să îi punem pe parlamentarii PNL să voteze un premier PSD, lucru cam rapid după experienţa guvernărilor PSD din ultimii ani", a mai adăugat europarlamentarul. 

Surse politice au anunţat că există posibilitatea ca PNL să nu vină cu un nume şi să îl lase pe Klaus Iohannis să nominalizeze un premier. 

"Eu cred că cel mai bine aşa era, pentru ambele partide. Partidele să facă majoritatea, să se gândească la ministere, miniştri, iar preşedintele României să numească un premier care să conducă majoritatea timp de 3 ani", a continuat el.

Premierul care ar fi ridicat probleme de constituţionalitate

"(n.r. Nicolae Ciucă, un nume de premier acceptat) Pentru mine da, dar mai sunt şi alte nume. Florin Cîţu nu cred că ar primi sprijin din partea PSD şi am avea, posibil, probleme la nivel de aplicare a Constituţiei", a concluzionat Gheorghe Falcă. 

Florin Cîţu a anunţat că nu se va merge la Cotroceni cu mai multe variante de premier 

'Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. (...) Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. (...) Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier', a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

Dacă PSD va da primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri, conform surselor DC News.

Dacă PSD va da primul premierul, PNL nu îi vrea pe Ciolacu sau Grindeanu premieri, spun surse exclusive. În PNL a apărut această nouă cerere pentru negocieri.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel