PNL atacă la CCR Hotărârea Senatului publicată în Monitorul Oficial în cazul lui Dan Șova

Dan Șova și-a păstrat imunitatea, ceea ce a dus la un scandal între Putere și Opoziție. DNA, instituție care a cerut arestarea senatorului, a cerut de trei ori hotărârea Senatului. A treia oară a fost cu noroc. 

Hotărârea în baza căreia Camera Superioară a Parlamentului a respins cererea de arestare a lui Dan Şova a fost publicată în Monitorul Oficial, documentul căpătând valoare juridică. 

Biroul permanent al Senatului a decis emiterea unei hotărâri potrivit căreia nu s-a întrunit numărul de voturi necesar pentru arestarea lui Dan Şova.

Partidul Național Liberal a anunțat, însă, că va contesta la CCR decizia. Scandalul pe cazul lui Dan Șova a început în 25 martie când senatorii au votat cu 79 de voturi pentru şi 67 împotrivă cererea DNA. Deși a fost majoritate de voturi pentru, Dan Șova a scăpat din lipsă de cvorum, pentru că, a apreciat atunci Senatul, nu s-a întrunit o majoritate calificată, adică jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Constituția spune că cererile de arestare sunt încuviinţare cu jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi, dar regulamentul Senatului prevedea la acea dată o majoritate a senatorilor în funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel