EXCLUSIV  PNL, scos din situaţia de şah mat cu creşterea de pensii şi salarii de Rareş Bogdan

Guvernul României
Guvernul României

Discuţia despre creşterea pensiilor şi salariilor ar fi dus PNL într-o situaţie aproape fără ieşire. 

Sociologul Alfred Bulai a abordat acest subiect la Nod în Papură, emisiune difuzată pe DC NEWS TV sâmbătă, la ora 11:00. 

"Psihologic, pentru clasa politică, de luni, 5 septembrie, începe luna. Probabil se vor agita apele. Deocamdată au fost nişte mici contre pe tema ajutoarelor şi a salariului care ar trebui să crească, a pensiilor care ar trebui să crească, aşa cum a zis PSD. PNL a căzut în cursă şi a zis că nu sunt bani. Adică ei sunt cei cu veştile proaste. 

Chiar nu au niciun pic de imaginaţie. Altfel trebuiau să răspundă. Că nu sunt bani nu e un argument care să prindă. Cel care e sărac nu vrea să audă că nu sunt bani. Vor apărea imediat în presă subiecte despre câţi bani se cheltuie aiurea, despre ce pensii nesimţite au unii, şi atunci morala va fi "pentru mine nu ai bani, nu?". Nu poţi câştiga aşa. Au căzut într-o situaţie de şah, aproape mat, cei de la PNL, pentru că retorica lor e penibilă. 

PSD îşi face numărul, că orice s-ar întâmpla ei au făcut dovada că sunt de bună intenţie", a declarat sociologul Alfred Bulai la Nod în Papură. 

"Adică de bună intenţie să urci datoria publică la cer", a intervenit Val Vâlcu. 

"Evident, evident. Şi aici a fost prostie. Au zis cei de la PNL că nu sunt bani. Întotdeauna există bani. Problema e că dacă cheltui aceşti bani la ceva, e ca la tort. Dacă cineva ia o felie în plus, cineva nu mai ia o felie. Asta înseamnă că ori te împrumuţi, ori nu mai bagi bani în altă parte. Retorica e falsă şi la PNL, pentru că nu există conceptul că nu sunt bani. A, nu sunt bani alocaţi. Îi găseşti în altă parte. E o întreagă discuţie pe care chiar o putem avea în societate, că şi PSD are dreptate până la urmă. La câţi bani se aruncă în societatea românească, nu asta e marea dramă, că nu sunt bani", a mai spus Alfred Bulai. 

Ulterior, sâmbătă după-amiază, Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a reuşit să întoarcă situaţia în favoarea PNL. 

Iată ce a declarat Rareş Bogdan la Realitatea Plus, după ce a fost întrebat despre vocile din PNL care au pus la îndoială existenţa banilor pentru mărirea pensiilor, chiar şi cu 10%, aşa cum a anunţat PSD. 

"Nimeni din PNL nu uită de problemele românilor. Le cunoaştem! Vrem ca bunicii noştri, părinţii noştri, oamenii care au lucrat o viaţă, să fie răsplătiţi şi să aibă o viaţă mai bună. Colegii mei doar au întrebat, pentru că noi nu deţinem Ministerul Finanţelor pentru a şti cum arată resursa bugetară în acest moment, ce se întâmplă dacă România are bani suficienţi pentru a creşte pensiile până la procentul fixat prin lege. Procentul fixat prin lege este 40%. Noi am crescut cu 14% în Guvernul Ludovic Orban, şi cu 10% în Guvernul Ciucă. Suntem obligaţi să mergem pe lege, deci mai e un procent de 16% care nu este încă acoperit. 

Noi am întrebat responsabil: Domnule Câciu, avem bani? Pentru că dacă avem bani pentru mărire cu 10%, înseamnă că avem şi pentru 16%, nu e mare problemă. Haideţi să creştem pensiile în mod corect, să fim responsabili faţă de români. De asemenea, haideţi să îi ajutăm pe investitori, pe cei cu microintreprinderi, haideţi să fim responsabili şi să sprijinim capitalul românesc", a transmis Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel