PNDL 2. USR, despre alocarea banilor: Deloc întâmplător

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

USR susţine că în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL II) fondurile vor fi alocate "discreţionar şi clientelar" iar judeţele care vor primi cei mai mulţi bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale sunt cele "controlate de oamenii" preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

"Partidul Uniunea Salvaţi România reclamă modul discreţionar şi clientelar de alocare a fondurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL II). Prin acest program urmează să fie plătiţi în total 30 de miliarde de lei în perioada 2017 - 2020, iar deloc întâmplător judeţele controlate de oamenii lui Liviu Dragnea au primit cei mai mulţi bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Ministrul Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, care controlează în prezent pixul PNDL, continuă practicile clientelare instituite de liderul PSD în modul de alocare a fondurilor de stat pentru a satisface interesele personale sau partinice", se arată într-un comunicat de presă transmis de USR. 

Conform sursei citate, Teleorman se află în "topul" judeţelor care au primit bani de la Ministerul Dezvoltării, cu 875,5 milioane de lei. 

"Defalcarea sumelor pe judeţe arată încă o dată că nu primează logica proiectelor de dezvoltare, ci logica cumpărării baroneţilor locali de către baronii cei mari. Nici măcar locuitorii din judeţele cu alocări mari nu ar trebui să se bucure: aceştia nu sunt bani care vor ajunge realmente la ei sau la investiţii utile, făcute cu cap. La fel ca data trecută, la primul PNDL, aceste judeţe au fost fruntaşe la sumele alocate către primării, dar rămân codaşe în ce priveşte calitatea vieţii sau dezvoltarea reală", a precizat deputatul USR Cristian Ghinea. 

Amendamente la legea bugetului

Conform comunicatului, parlamentarii USR au depus amendamente la legea bugetului "pentru a încerca să limiteze risipirea fondurilor publice prin PNDL", dar acestea nu au fost susţinute de majoritatea parlamentară. 

"Aşadar, fondurile sunt în prezent alocate, aşa cum recunoaşte ministrul Sevil Shhaideh, după principiul 'primul venit, primul servit', fără niciun fel de strategie coerentă pe termen mediu şi lung. De fapt, strategia din spatele PNDL este satisfacerea intereselor lui Liviu Dragnea şi camarilei sale. (...) În luna aprilie, Uniunea Salvaţi România a făcut public un raport ascuns al Curţii de Conturi asupra performanţei Programului Naţional de Dezvoltare Locală în perioada 2013 - 2014, când Liviu Dragnea conducea MDRAP, raport care demonstrează că PNDL nu a avut o strategie clară de investiţii şi nici obiective definite, fiind utilizat ca o pusculiţă politică a lui Liviu Dragnea. Sevil Shhaideh, actualul ministru al MDRAP, a fost în perioada respectivă ordonator principal de credite şi coordonatorul Direcţiei Generale de Dezvoltare Regională", se arată în comunicatul USR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel