PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun

PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun
PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun

PMP şi ALDE ar putea colabora pentru realizarea unui proiect comun. 

PMP şi ALDE ar putea colabora pentru realizarea unui proiect comun. Cele două formaţiuni 'îşi doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie', se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Partidului Mişcarea Populară.

'PMP invită ALDE pentru a pune bazele unui proiect comun. În deschiderea Şcolii de Vară a Organizaţiei de Tineret, preşedintele PMP Eugen Tomac l-a avut ca invitat special pe Daniel Olteanu, preşedintele ALDE. Invitaţia a fost făcută de către PMP pentru a gândi un proiect comun care să ofere României stabilitatea şi echilibrul de care românii au atâta nevoie. Mesajul celor doi lideri a fost unul clar: direcţia în care ţara se îndreaptă în prezent este una greşită. PMP şi ALDE îşi doresc consolidarea dreptei pentru a crea alternativa de care România are nevoie', precizează sursa citată.

Citește și - Interzicerea cetățenilor ruși în UE. Tomac (PMP): Franța și Germania greșesc! Putin trebuie presat zi de zi

Eugen Tomac, preșdintele PMP, a vorbit despre propunerea de interzicere a accesului pentru cetățenii ruși pe teritoriul Uniunii Europene.

Eugen Tomac, președintele PMP, a explicat de ce este necesară o măsură de interzicere a accesului pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetățenii ruși. Potrivit europarlamentarului, această măsură ar crea noi presiuni pe conducerea de la Kremlin și l-ar putea forța pe Putin să se așeze la masa negocierilor:

„În urmă cu câteva zile, PMP-ul s-a raliat unui demers al opoziției prin care am cerut ca Guvernul României să susțină la nivel european adoptarea unei asemenea decizii, chiar dacă noi nu avem foarte mulți turiști din Federația Rusă și chiar dacă nu facem parte din Spațiul Schengen. Inclusiv Cehia, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a adoptat o asemenea măsură, dar nu mai vorbim de statele care au frontieră directă cu Federația Rusă, cum sunt Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania, care au adoptat deja, de mai bine de o lună, această decizie“, a precizat europarlamentarul.

Tomac: Putin trebuie presat zi de zi. Uniunea Europeană e extrem de indulgentă

„Putin nu se va opri din această aventură incredibilă prin care a paralizat și Europa, nu doar Ucraina. Ucraina pierde zi de zi vieți omenești doar pentru că și-a dorit să nu mai depindă de ordinele Kremlinului și doar să se apropie de Uniunea Europeană. Putin trebuie presat în fiecare zi. Tocmai pentru că avem nevoie de o Rusie care să se simtă din ce în ce mai izolată, avem nevoie și de asemenea gesturi prin care să punem presiune pe regimul de la Moscova. O asemenea măsură, prin care le interzici cetățenilor Federației Ruse, care, de altfel, în proporție de 75% aprobă războiul declanșat de către Putin, în schimb, Uniunea Europeană este extrem de indulgentă și are o abordare greșită.

În această chestiune, Franța și Germania greșesc profund, pentru că au avut această abordare în ceea ce privește relația cu Rusia din ultimii 30 de ani, înlocuind principiile pe care le-a promovat UE, cel puțin în relația cu statele cu care a vrut să aibă o relație cât mai strânsă, pe tipul de politică facem comerț cu Rusia și evident că o vom ține aproape. Același argument în folosește Parisul și Berlinul acum în chestiunea vizelor, spunând: Nu trebuie să-i sancționăm pe toți cetățenii ruși! Evident că acele cazuri umanitare și situațiile excepționale pot fi analizate, dar pentru ca oligarhii ruși și cei care îl susțin pe Putin să beneficieze de libera circulație în Europa, mi se pare prea mult“, a mai spus Eugen Tomac. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel