PMP condiționează susținerea alegerilor anticipate

Rodica Mitu / 02 dec 2019 / 12:56 Salveaza PDF Comentarii

PMP condiționează susținerea alegerilor anticipate!

Eugen Tomac a declarat, luni, că PMP va susține organizarea alegerilor anticipate, cu condiția ca deputații din PNL și USR să voteze pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi și pentru inițiativa PMP de reducere a numărului de parlamentari.

„Colegiul Național al PMP a luat decizia de a susține alegerile anticipate. Considerăm că atunci când nu mai avem soluții cel mai sănătos este să mergem către cetățeni. Dar condiționăm atât PNL cât și USR de două voturi care pot fi date aici în Parlament. Partidul nostru a propus două inițiative. Prima vizează reducerea numărului de parlamentari la 300. Inișiativa a fost adoptată de Senat și se află pe ordinea de zi a Canereu Deputaților. Și doi, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Singura inițiativă legislativă care a fost adoptată de Senat cu privire la alegerea primarilor în două tururi aparține PMP", a spus Eugen Tomac, în Parlament.

Liderul PMP a adăugat că e nevoie de voință politică pentru ca în următoarele săptămâni să treacă cele două proiecte referitoare la alegerea primarilor în două tururi și la reducerea numărului de parlamentari.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28