Plusuri și minusuri ale posibililor candidați pentru șefia PNL

Când președintele Klaus Iohannis iese pentru a da prima declarație după alegerile parlamentare, PNL intră în ședință. 

La ora 12:00, are loc ședința Biroului Politic Național. Potrivit surselor DCNews, se va discuta despre un grup de garanție și un președinte interimar care să nu poată candida. 

DCNews face o listă cu potențialii președinți ai PNL și cu plusurile și minusurile lor: 

Mircea Hava: PNL a luat un scor foarte bun la alegerile parlamentare în Alba Iulia, 36% la Senat și 37% la Camera Deputaților. A fost pe primul loc, peste PSD. El ar putea avea șanse să fie președintele PNL, pentru că ar fi punte între cele două partide care formează PNL-ului. Luăm în calcul informațiile că vechii PDL-iști ar vrea conducerea partidului. Problema e că trebuie să renunțe la Primărie după 20 de ani. În plus, ar fi putut face naveta cu avionul, ca Emil Boc, dar nu are aeroport. Cel mai apropiat de la Sibiu, la 78 de kilometri. 

Raluca Turcan: Vorbind despre Sibiu, ajungem la Raluca Turcan. Ea vrea să fie președintă. PNL a obținut cel mai mare scor din țară în Sibiu, la alegerile parlamentare, peste 39%, dublu față de scorul național. Este singurul său avantaj. I s-ar putea reproșa legătura cu Traian Băsescu și Theodor Stolojan, dar și studiile din Rusia, având în vedere recentele atacuri din PNL la PSD, tocmai pe această temă. 

Cristian Bușoi nu-și dorește conducerea PNL. El a fost strategul PNL la București și președinte al PNL București după alegerile locale. Deși a reușit să conserve scorul de la locale, el este unul dezastruos, în jurul a 12%. În plus, și-a pus mandatul pe masă, dându-și demisia. 

Gheorge Falcă e în aceeași situație ca Mircea Hava. Are un fief puternic în Arad. Deși a obținut un scor bun la alegerile parlamentare, aproximativ 32%, a fost devansat de PSD cu 34-35%. 

Marian Petrache din Ilfov refuză categoric această variantă. El ar fi mult prea expus la vârful PNL și ar face rău imaginii partidului. 

Teodor Atanasiu ar vrea să fie președinte al PNL, dar are imagine de baron și lipsă de susținere. 

Nicolae Robu din Timișoara vrea să fie și primar și președinte PNL, fiind încrezător în forțele sale politice. 

Ilie Bolojan este un puternic politician liberal. El a fost secretar general în echipa care a pierdut alegerile și și-a dat demisia, la fel ca Bușoi. 

Adriana Săftoiu are abilități bune de comunicare, dar nu are în spate o organizație. I s-ar putea reproșa trecutul băsist, ca întotdeauna, de care s-a delimitat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel