Piele catifelată ca o piersică: deschide frigiderul și exfoliantul este gata. Fără zaț de cafea și fără miere

Piele catifelată ca o piersică - deschide frigiderul și exfoliantul este gata. Fără zaț de cafea și fără miere. Sursa - Pexels
Piele catifelată ca o piersică - deschide frigiderul și exfoliantul este gata. Fără zaț de cafea și fără miere. Sursa - Pexels

Un exfoliant de corp, făcut în casă, fără miere și cafea, dar cu fructe de sezon, îți va face pielea catifelată ca o piersică.

Odată cu sosirea verii, pielea noastră poate respira. Prin urmare, ar trebui să avem mai multă grijă de ea, mai ales că este expusă mai mult la lumina soarelui. Prin urmare, aspectul pielii are o importanță fundamentală pentru noi ca să nu ne simțim prost.

Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia

Vara purtăm haine scurte, cu decolteuri, dar și sandale. De aceea, trebuie să avem grijă și de pielea tălpilor. Prin urmare, rețeta pentru acest scrub de corp, făcut în casă, fără miere ar putea fi deosebit de utilă.

Pentru a avea o piele strălucitoare și netedă este esențial să o exfoliezi. Pentru asta se folosește un scrub, un fel de cremă granulată, care îndepărtează celulele moarte. 

Haine care nu trebuie puse niciodată în mașina de spălat: se vor deteriora și vor strica și aparatul electrocasnic

Scrub-ul poate fi achiziționat de la supermarket sau din farmacii, dar, de multe ori, se recomandă să-l faceți cu ingrediente de casă, naturale și cu zero costuri.

Printre cele mai folosite produse sunt mierea si cafeaua. Mierea hidratează pielea, iar cafeaua are un efect de exfoliere.

Cu toate acestea, există multe rețete interesante, pe care trebuie să le încercăm. Cu atât mai mult pentru că putem profita de ingredientele pe care le avem acasă. În plus, rețetele noi s-ar putea dovedi a fi mai potrivite pentru piele, iar rezultatul ne poate satisface chiar mai mult.

Luați o felie de pâine și turnați oțet peste ea: un remediu eficient care vă va cuceri

Acest exfoliant de corp, făcut în casă, fără miere și cafea, dar cu fructe de sezon, îți va face pielea catifelată ca o piersică.

O rețetă de scrub la care vom folosi un fruct de sezon deosebit de parfumat. Aroma delicioasă a fructului va fi transferată pe pielea noastră. Vorbim despre caisele suculente.

Atunci când sunt coapte, caisele sunt perfecte pentru tratamentele pielii. Proprietățile lor derivă din conținutul lor: sunt  bogate în apă, vitamine și săruri minerale.

Gătește ceva bun chiar dacă frigiderul este aproape gol: rețete cu care își vei impresiona musafirii

Pentru a face scrub-ul vom avea nevoie de câteva caise, sâmburii lor și 1 lingură de ulei de măsline. Caisele și uleiul vor hrăni și hidrata pielea, în timp ce sâmburii vor avea funcție de exfoliere.

În primul rând curățăm caisele, după care le zdrobim pulpa până obținem o cremă groasă.

Spargem sâmburii, luăm miezii și-i tocăm mărunt. La final amestecăm pulpa, miezul pisat fin și uleiul de măsline.

În acest moment nu va trebui decât să întindem și să masăm scrub-ul pe corp și apoi să îl clătim. Desigur, dacă sunteți alergici la caise este mai bine să evitați acest scrub. De asemenea, înainte de a-l aplica, ar trebui să-l testați pe o mică porțiune de piele. Miezul de caise poate irita pielea sensibilă

 

BONUS. Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta 

 

Dacă până acum ai aruncat cojile de cartofi la gunoi, după ce vei afla ce minuni pot face pentru pielea ta nu o vei mai face. Cartofii conțin vitamina C, carbohidrați și amidon vegetal, toate aceste ingrediente fiind foarte hrănitoare pentru piele.

Cartofii elimina semnele de acnee și petele maronii, dar nu numai. Coaja cartofului dă, de asemenea, strălucire părului deteriorat și îl ajută să crească mai repede.

Mască de cartofi pentru păr - Spălați bine 3-4 cartofi medii și curățați-i cu grijă. Într-un castron adăugați 1 cană de apă, coaja cartofilor și 10 picături de ulei esențial de rozmarin. Ingredientele se fierb, apoi se filtrează. Utilizați lichidul obținut înainte de fiecare spălare, deoarece dă strălucire părului și întărește noii foliculi. Aplicați lichidul  direct pe scalp și masați timp de 15 minute. 


Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar

Masă de cartofi pentru față -  Luați 2 cartofi și curățați-i de coajă. Puneți cojile la fiert.  După ce au fiert cojile se aruncă, iar în apă se adaugă zeama de la o lămâie.  Atunci când sunt combinate, aceste 2 ingrediente estompează petele maro și oferă strălucire tenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel