Peste 50 de dosare de fertilizare in vitro, aprobate de Comisia Ministerului Sănătăţii

58 de dosare, reprezentând 55% din totalul celor depuse pentru a fi incluse în programul naţional, au fost aprobate de Comisia Ministerului Sănătăţii pentru includerea cuplurilor solicitante în Subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

În cursul lunii iunie, s-au înregistrat la Ministerul Sănătăţii 106 de dosare ale cuplurilor care s-au prezentat la unul din centrele incluse în program.

Dintre acestea, 48 de dosare au fost respinse, 31 dintre ele pentru că nu au întrunit criteriile de natură medicală, iar alte 17 nu au întrunit criteriile de natură administrativă stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii.

În termen de cinci zile, hotărârea comisiei va fi comunicată unităţilor sanitare la care cuplurile au depus dosarele pentru includerea în Subprogramul FIV/ET, urmând ca acestea să informeze, la rândul lor, cuplurile solicitante.

În 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de procedura de fertilizare in vitro.

Ministerul Sănătăţii recomandă unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către minister, întrucât comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.765/2011.

Citește și: MS:106 cupluri au optat, până în 30 iunie, pentru înscrierea în programul de fertilizare în vitro Unităţile sanitare publice sau private care percep coplată pentru fertilizarea in vitro şi embriotransfer, riscă excluderea din program

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel