EXCLUSIV  ”Pentru PNL, MORTALĂ e alianța cu USR”. Vâlcu: ”Orbănească”. Iohannis îi oferă șansa să mai EXISTE!

Captură video
Captură video

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” s-a dezbătut tema celor mai toxice influențe pentru PNL, în contextul negocierilor pentru un nou Guvern. 

”Până la chestii strategice, toată lumea a sărit că Iohannis face nu știu ce, Cîțu distruge PNL. În opinia mea, cel mai distructiv pentru PNL e Orban sau a fost Orban, că l-au eliminat. Pentru PNL, mortală este alianța cu USR. USR  asta are în program, Cioloș a câștigat și primul lucru spus în discurs a fost ”vreau să duc USR pe primul loc pe dreapta, să fie cel mai important partid de dreapta”. Păi asta înseamnă că PNL iese din decor. Cel mai mare pericol pentru PNL nu este PSD, ci USR. Alianța asta orbească sau ”orbănească”, Orban făcea orice să fie cu USR, de ce? Pentru că USR era anti-Cîțu. Da, dar pentru PNL e rău. Eu cred că Iohannis, în această tentativă de a tampona USR face bine PNL, pentru că îi oferă o șansă ca să mai existe și după 2024 sau să nu fie în postura de partid balama, acolo, cu 5% - 6%”, a argumentat jurnalistul Val Vâlcu. 

USR în opoziție ar putea crește

”Eu cred că dacă USR rămâne în opoziție, la ce se întâmplă pe piață, va crește total nemeritat la cote mult mai mari decât avea până acum și va crește, cum a crescut de fapt AUR, iar AUR va crește în continuare. Eu cred că AUR va trece de 20%, e limpede că se întâmplă așa și uitați-vă pe stradă, acum nu prea avem sondaje la dispoziție, nu se prea calculează bine temperatura socială în perioada asta, este și complicat, dar tot au apărut niște aspecte. A apărut chestia asta, cu 13% sau 14% grad de încredere în președintele Iohannis, au apărut și creșterile înregistrate la AUR și la PSD, apoi căderea PNL, dar cred că e mai mare decât a fost acolo. Sunt praf mentalul și energia populației, încă o dată vă spun, în București e mai complicat, dar eu pe la țară, pe unde mă mai duc pe aici, prin comune, stau de vorbă cu oamenii. Ei te recunosc, vin, spun, nu mai au răbdare, le este foarte frică, sunt foarte nervoși, ei nu susțin pe nimeni, deși marea majoritate, fără a fi simpatizanți ai PSD, au o mare așteptare de la PSD să rezolve criza și, dacă ne uităm pe sondaje, poate să fie normal, 87% fiind anti-Iohannis”, a spus Cozmin Gușă. 

Urmărește emisiunea integrală aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel