Patriarhia se implică în scandalul colindului antisemit. Ce transmite BOR

Patriarhia Română transmite, după ce TVR a fost amendată de CNA pentru difuzarea unui colind antisemit, că BOR nu aprobă manifestările care instigă la antisemitism, ură religioasă sau etnică, subliniind că nu pot fi folosite colindele ortodoxe româneşti pentru a răspândi vrajbă între oameni.

"Conducerea Bisericii Ortodoxe Române nu aprobă manifestările care instigă la antisemitism, ură religioasă sau etnică, deoarece acestea sunt potrivnice Evangheliei iubirii lui Hristos", se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Colindătorii creştini autentici reprezintă, simbolic, "cetele de îngeri care au cântat la Naşterea Domnului Iisus Hristos în Betleem", mai transmite Patriarhia.

"Întrucât mesajul îngerilor de la Betleem a fost pacea, colindele ortodoxe româneşti nu pot fi folosite pentru a răspândi vrajbă şi ură între oameni. Ele îndeamnă totdeauna la bunătate, pace şi armonie", se mai arată în comunicatul remis joi.

Potrivit reprezentanţilor Patriarhiei Române, un pas concret în direcţia promovării unui dialog interreligios necesar şi folositor între cultele din România l-a reprezentat înfiinţarea, la iniţiativa Patriarhiei Române, a Consiliului Consultativ al Cultelor din România, cu participarea şi a Cultului mozaic, în 14 aprilie 2011.

"Prin urmare, mai ales acum, când colindele ne îndeamnă «creştine (române) să fii bun!», trebuie să căutăm «pacea cu toţi şi sfinţenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul» (Evrei 12, 14)", mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel