Patriarhia: Duhovnicul elevei dispărute a respectat canoanele

Biserica nu are ce să-i reproșeze duhovnicului elevei dispărute, Iulia Ionescu, pentru că nu a încălcat canoanele, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, pentru Mediafax.

Stoica a făcut aceste precizări întrebat dacă, în cadrul Bisericii, va fi chestionat în legătură cu acest caz preotul paroh al Bisericii "Sântul Nicolae" Militari, Visarion Alexa, duhovnicul fetei de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală.

Cât despre faptul că duhovnicul le-a prezentat poliţiştilor, după dispariţia fetei, un mail în care aceasta îl anunţa că vrea să plece la mănăstire, Constantin Stoica a arătat că sfatul duhovnicului a fost clar acela ca adolescenta să aştepte până împlineşte 18 ani pentru a lua o astfel de decizie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat anterior pentru Mediafax că nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaş, ar fi contactate organele abilitate.

Patriarhia a notificat mănăstirile din ţară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele, dar nu a primit deocamdată vreo veste în acest sens, a mai spus părintele Stoica, precizând că ţine legătura cu colegii săi pentru localizarea fetei, dacă aceasta se va îndrepta spre o mănăstire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel