EXCLUSIV  Până și Albania ne depășește la siguranță în trafic. Titi Aur: Iată avantajul de a fi român! Singurul aspect pozitiv al circulației din țara noastră / video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Florin Răvdan și Titi Aur au discutat, în cadrul cele mai noi ediții a emisiunii „DC Conducem”, despre motivele pentru care avem printre cele mai nesigure drumuri din lume.

„Am fost în Albania, în vacanță, o țară despre care mulți șoferi spun că e destul de haotică din punct de vedere al traficului, până și Ministerul de Externe avertizează la plecare că în Albania trebuie să ai grijă fiindcă șoferii nu prea respectă regulile. Totuși, eu pot să spun că am văzut un trafic mai curat decât în multe alte țări. Ca o părere personală, în Albania se conduce mai curat decât în Bulgaria, spre exemplu, deși bulgarii se plâng de șoferii români că sunt haotici în trafic.

Am văzut o chestiune foarte interesantă la depășiri. Albanezii nu sunt lipiți de axul drumului cum suntem noi, de multe ori. În multe situații, unde nu au autostradă, au drumuri cu o bandă dus și o bandă întors și un acostament. Numai că ei merg, în mare parte, spre acostament, ba chiar dubițele și camioanele merg jumătate pe acostament, astfel încât dacă ai nevoie să depășești tu ai loc prin stânga fără să depășești banda de circulație. Dacă vine o mașină din sens opus chiar au loc două mașini”, a descris prezentatorul emisiunii „DC Conducem”, Florin Răvdan, la începutul emisiunii.

Titi Aur: Ăsta e avantajul de a fi român. Când pleci din junglă, oriunde ți se pare că e liniște și pace

„Ați văzut avantajul de a fi român? Când ieși din junglă, oriunde ți se pare că e liniște și pace. Ăsta ar fi singurul aspect pozitiv al circulației din România. Suntem antrenați, din păcate, să fim într-un trafic mai mult decât haotic. Când spun de junglă nu exagerez! Noi am mai discutat aici că indiferent în ce punct cardinal pleci, mai puțin Ucraina, vei simți că ești mai în siguranță sau că se circulă mai în ordine sau mult mai aproape de ce ar trebui să fie. Nu dăm acum ca exemplu Germania, Suedia sau altele care se aproprie de perfecțiune sau de ideal.

Dar veniți din Albania, o țară despre care am auzit toți că e mai înapoiată, mai haotică, că se întâmplă lucruri ciudate și în care ți-e frică de tot felul de lucruri și când ești în circulație acolo te simți mai în siguranță decât în România. Acele șosele, pe modelul suedez, cu o bandă dus, una întors, dar și un acostament suficient de lat încât aproape încape o mașină întreagă sau, oricum, o parte bună din mașină, o întâlnești și în România, pe DN 2, dar nu numai. Modelul suedez în Albania funcționează, în Suedia nu mai pomenesc, dar în România devine cel mai nenorocit drum, cu cel mai mult sânge pe șosea. De ce? Pentru că nu beneficiem de acea bucată de drum suplimentară, pe care o pot folosi mașinile lente”, a declarat Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel