OMS. Jumătate din populaţia statului Burundi, afectată de malarie în 2019

Aproape 6 milioane din cei 11 milioane de locuitori ai statului african Burundi au fost infectaţi cu malarie în acest an, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un raport publicat marţi, relatează DPA. 

Potrivit raportului, 'pragul epidemic' a fost 'atins sau deja depăşit' în luna mai. Din ianuarie şi până la sfârşitul lunii iulie, 5.732.282 de persoane au fost infectate şi 1.855 dintre ele au murit. Ministrul Sănătăţii din Burundi, Thaddee Ndikumana, a negat însă existenţa unei epidemii. 'În 2017, am raportat o epidemie de malarie după ce am înregistrat, într-o perioadă de şase luni, peste 4,9 milioane de cazuri de malarie, inclusiv 4.500 de decese', a spus ministrul african. Apoi, el a adăugat că în perioada ianuarie-iunie 2019 s-au produs 1.400 de decese şi a lăudat eforturile depuse de Guvernul ţării sale, inclusiv instalarea unor plase împotriva ţânţarilor tratate cu substanţe speciale, care au scăzut numărul îmbolnăvirilor.

El a atribuit creşterea numărului de cazuri în ultimele luni modificărilor climatice, întrucât, potrivit spuselor sale, sezonul ploios mai lung, temperaturile mai ridicate şi extinderea culturilor de orez au contribuit la creşterea populaţiei de ţânţari. Burundi este o mică ţară fără ieşire la mare, situată în estul Africii, care ocupă locul al doilea în topul densităţii populaţiei de pe acest continent, potrivit Băncii Mondiale. Ţara a cunoscut îndelungi perioade de instabilitate, care s-au accentuat şi mai mult după ce preşedintele Pierre Nkurunziza a câştigat un al treilea mandat această funcţie în 2015. O anchetă a Naţiunilor Unite care a vizat Burundi a descoperit încălcări grave ale drepturilor omului în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel