Olguţa Vasilescu, vizată de o moţiune simplă

Liberalii depun luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată 'Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale'.

'PNL în cadrul BEx a votat şi a fost de acord cu textul moţiunii simple împotriva ministrului Muncii. Moţiunea va fi depusă astăzi şi va fi intitulată: 'Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale', a spus deputatul PNL Mara Calista, la Parlament.

Ea a prezentat principalele teme ale moţiunii simple.

'Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative (...) care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal:
- legea 153, legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative;
- Ordonanţa 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time;
- Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat;
- Ordonanţa 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%;
- Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând
- Ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD pentru că într-adevăr creează o discriminare şi se încalcă un principiu constituţional în ceea ce priveşte salarizarea şi fiscalitatea în România', a afirmat deputatul liberal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel