Olguţa Vasilescu, vizată de o moţiune simplă

Liberalii depun luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată 'Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale'.

'PNL în cadrul BEx a votat şi a fost de acord cu textul moţiunii simple împotriva ministrului Muncii. Moţiunea va fi depusă astăzi şi va fi intitulată: 'Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale', a spus deputatul PNL Mara Calista, la Parlament.

Ea a prezentat principalele teme ale moţiunii simple.

'Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative (...) care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal:
- legea 153, legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative;
- Ordonanţa 4 care privea supraimpozitarea contractelor part-time;
- Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat;
- Ordonanţa 82 care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%;
- Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând
- Ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD pentru că într-adevăr creează o discriminare şi se încalcă un principiu constituţional în ceea ce priveşte salarizarea şi fiscalitatea în România', a afirmat deputatul liberal.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27