Ocazie rară: Plantă care înfloreşte o dată la câteva decenii şi apoi moare

Floarea unei plante care are nevoie de cel puţin două decenii pentru a ajunge la maturitate, înfloreşte o dată în viaţă şi apoi moare poate fi admirată zilele acestea în Marea Britanie.

Planta se găsește la grădina Overbeck's din apropiere de localitatea Salcombe, situată în comitatul Devon din Marea Britanie. Au trecut opt ani de când ultima plantă de agavă a înflorit pe această proprietate a National Trust.

Caracterul neobişnuit al acestei plante din specia Agave mitis este dat şi de faptul că prezintă două inflorescenţe în loc de una, ambele ajungând la impresionanta înălţime de un metru şi jumătate. Cunoscută şi sub numele de aloe seculară deoarece înfloreşte atât de rar, planta moarte imediat după ce floarea ei se ofileşte.

Ocazie rară

Numeroase agave din Marea Britanie nu înfloresc niciodată, aşadar aceasta este o ocazie rară în care publicul poate admira floarea în toată splendoarea sa, precizează sursa citată. Planta de agavă se caracterizează prin frunze lungi, cărnoase, ascuţite şi are nevoie de o perioadă cuprinsă între 20 şi 40 de ani pentru a produce tija pe care se dezvoltă inflorescenţa formată din numeroase flori mici.

Planta Agave mitis de la Overbeck's provine din zonele răcoroase, muntoase, din Mexic şi are parte, pe coasta sudică a Devon-ului, de un microclimat care le permite grădinarilor din această zonă să cultive o varietate de plante din diferite zone ale lumii.

Spectacol remarcabil

Este foarte interesant să observăm înflorind această agavă care prezintă un asemenea spectacol remarcabil, a declarat Chris Groves, şeful grădinarilor de la Overbeck's.

Publicul are o ocazie minunată de a admira o manifestare rară. Florile vor continua să se deschidă încă o săptămână, apoi planta va muri pe măsură ce ne apropiem de toamnă, a adăugat el.

Vezi și:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel