O.R.D.A a retras temporar avizul de funcţionare pentru CREDIDAM

microfon
microfon

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a retras temporar avizul de funcţionare a organismului de gestiune colectivă CREDIDAM, măsură ce are ca efect suspendarea activităţii acestui organism de gestiune colectivă până la schimbarea administratorului general.

Retragerea avizului de funcţionare este dispusă în temeiul prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind o consecinţă a gravelor incălcări de către acest organism de gestiune colectivă a legislaţiei din domeniu, dar şi vătămarii drepturilor şi intereselor artiştilor, membri sau nemembri, si utilizatori publici sau privati, se arată pe site-ul O.R.D.A

Situaţia a fost constatată de către O.R.D.A în anul 2011 când, prin Deciziile Directorului General nr. 229/03.08.2011 şi nr. 304/28.12.2011 au fost acordate două termene de 30 (treizeci) de zile pentru intrarea în legalitate organismului de gestiune colectivă CREDIDAM, ca urmare a celor constatate în urma controalelor, efectuate de către specialiştii O.R.D.A, privind activitatea desfăşurată de către acest organism de gestiune colectivă.

Deoarece până în prezent organismul de gestiune colectivă nu a respectat termenele acordate de intrare în legalitate şi nu a remediat deficienţele existente în activitatea sa, O.R.D.A a dispus retragerea avizului de funcţionare.

O.R.D.A va elibera un nou aviz de funcţionare numai după îndeplinirea masurilor de intrare în legalitate de către CREDIDAM prin schimbarea administratorului general.

Citește și: Florin Chilian atacă Credidam: Monopolul a fost spart

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel