O companie germană readuce la viaţă Beetle-ul celor de la Volkswagen. Cum arată şi cât costă - Foto

Milivie, o companie germană, lansează propria versiune de Volkswagen Beatle. Această maşină va fi produsă în număr limitat. 

Doar 22 de exemplare vor fi produse, anunţă compania. Valoarea fiecărui vehicul va fi de 570.000 euro. (VEZI FOTO ÎN GALERIE)

Compania a fost fondată de inginerul Jonathan Engler cu scopul de a readuce la viață diverse modele iconice germane. Primul dintre acestea va fi o interpretare modernă a legendarului Volkswagen Beetle, una dintre cele mai iubite, longevive și mai bine vândute mașini din istorie.

Numele maşinii, prima pe care compania o va construi, va fi... Milivie 1. Modelul de la care pleacă va fi un Volkswagen Beetle 1303, produs la începutul anilor 1970. Maşina nu va fi, însă, o copie exactă a originalului, ci va avea mai multe modificări tehnice şi estetce. Conform celor de la Milivie, modelul poate fi construit în puţin peste 1000 de ore de muncă, scrie Promotor.ro.

Ce dotări va avea noua maşină 

CITEŞTE ŞI FOTO - Fiat 500 Dolcevita, maşina perfectă pentru plimbări de vacanţă

Milivie 1 va avea aripi față/spate mai evazate, dotate cu noi unități de iluminare cu LED, în timp ce capota reproiectată este acum mai lungă. De asemenea, modelul va primi o serie de elemente aerodinamice inspirate de Porsche, mânere integrate în portiere, noi oglinzi și jante cu cinci spițe de 19 inch.

La spate se disting un nou hayon mai plat, un eleron de tip „coadă de rață” și evacuarea dublă. Aceasta va putea fi comandată fie din titan, fie din crom finisat în negru. Emblemele Volkswagen au dispărut, fiind înlocuite cu cele Milivié. Singurele componente care vor fi păstrate și ușor modificate sunt șasiul și podeaua.

Pe interior, maşina va fi dotată cu un display împărţit în două, fiecare zonă având câte 12,3 inch. O parte va fi pentru instrumentarul digital, iar cealaltă pentru infotainment. Tabloul de bord va afișa inclusiv vechile ceasuri de bord de pe Beetle-ul original.

Maşina de peste jumătate de milion de euro va oferi faruri automate, senzori de parcare, camere față/spate și ștergătoare automate. Pasagerii vor beneficia de patru scaune individuale din fibră de carbon încălzite, climatizare automată, sistem audio cu 9 incinte, încărcare prin inducție și porturi USB.

Motorul este un boxer cu 4 cilindri de 2,28 litri și alimentat cu ajutorul a două carburatoare Weber. Acesta este prevăzut și cu un sistem electric de aprindere. Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze automată ZF cu 4 trepte. Aceasta a fost preluată de pe un Porsche 911 Carrera 2. Cu ajutorul unui software, șoferul va putea selecta între două moduri de schimbare a treptelor: Confort și Sport.

Treptele de viteză vor putea fi schimbate fie manual, de la clapetele situate în spatele volanului, fie automat. Suspensia independentă cu brațe duble este și ea nouă și oferă un plus de dinamică. Amortizoarele au tuburi duble și arcuri dezvoltate special pentru această mașină. Sistemul de frânare este prevăzut cu etriere cu 6 pistoane pe față și cu 4 pistoane pe spate.

CITEŞTE ŞI Un motiv în plus să nu mai arunci gunoaie din mașină, dacă nu îți dorești să rămâi pieton. Pedeapsa primită un șofer din Bihor - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel