EXCLUSIV  Noi informații de culise, din ședința PNL: Semnalul dat de Nicolae Ciucă. Proiectul pus pe masă de ministrul de Interne. Va viza toți românii, inclusiv din diaspora

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Apar noi informații din ședința PNL. 

Este ședință în PNL, în această seară. 

Citește și: EXCLUSIV  Informații din ședința PNL: Miniștrii, chemați la raport. Se trasează liniile roșii

Conform informațiilor din surse liberale DCNews, președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a atras atenția colegilor de partid să fie foarte atenți la ce proiecte propun pentru anul 2024. ”Vreau să fim foarte atenți pe ceea ce propunem ca proiecte pentru anul 2024! Avem un angajament asumat la nivelul Coaliției ca bugetul să treacă până la sfârșitul sesiunii parlamentare. Trebuie să alegem ce este cu adevărat prioritar pentru români, nu vom finanța ambiții electorale!” ar fi spus el. 

Miniștrii ar fi prezentat proiectele cele mai de impact pentru populație, în cadrul ședinței, și ar fi discutat despre reducerea numărului de secretari de stat, ca parte a planului de reducere de cheltuieli. 

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat un nou proiect ambițios ce va fi dezvoltat în perioada următoare, unul la care se lucrează de când Lucian Bode era la Ministerul de Interne, ce va fi gata până la finalul lui 2023. Este vorba despre digitalizarea documentelor importante de identitate precum certificatul de naștere, de căsătorie, divorț, deces. Vorbim despre aprox. 68 milioane acte de stare civilă. 

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, în cadrul ședinței, că a elaborat un proiect al salarizării în domeniul cultural, pentru a impulsiona tânăra generație să activeze în acest domeniu. 

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, a punctat că se va ajunge la 3000 de contracte semnate în cadrul programului ”Anghel Saligny”. El a dat asigurări că sunt bani pentru toate programele, fiind la zi cu plățile pe PNRR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel