Nicu Alifantis: "Madama Mon Amour stă în brațe cu o Carte"

Nicu Alifantis și-a lansat, luni, cu ocazia  Zilei Femeii, cartea „FaceCarte", aceasta cuprinzând  o selecție a postărilor de pe pagina sa  de Facebook, și cd-ul „Madame mon amour", o compilație de 15 cântece de iubire.

"A venit ziua cea mare,
azi mă paște o lansare!
Conferință cu strigare,
vine presa, car' de care,
ca să bată toba tare,
că Madama Mon Amour
stă în brațe cu o Carte,
din care mai dă citate,
celor ce-i stau primprejur!", a scris, luni, Nicu Alifantis pe Facebook, înaine de lansare.

"Ce avem noi aici? Niște poeme, câteva portrete și poate ceva mai multe povestiri, într-o înșiruire oarecum cronologică, un fel de jurnal al ultimilor cinci ani, în care s-au așezat trăiri, emoții sentimente, gânduri, neliniști, bucurii, creionate atât cât m-am priceput. Nu știu dacă neapărat cu dibăcie, dar sigur cu sinceritate. Lansate în spațiul public prin intermediul acestui fascinant instrument de socializare care este facebook-ul, m-am lăsat uneori dezbrăcat de hainele artistului, în altele de cele ale omului, atât cât am considerat că merită să vă trezească interesul sau curiozitatea.

Așadar, o carte de poeme, portrete, povestiri, despre mine, despre oameni, despre întâmplări, cu o prefață de Ioan Es. Pop care sună cam așa:

„Există două Facebook-uri pe lumea asta: unul utilitar, al lui Mark Zuckerberg, şi altul poetic, al lui Nicu Alifantis. În FaceCartea lui Alifantis mă simt cel mai acasă, pentru că aud simultan cuvintele şi sunetul muzicii din spatele lor, chiar dacă muzica textelor n-a fost compusă încă. Sunt, aşadar, un privilegiat: aud şi ceea ce încă n-a fost pus pe note. În noile sale Feţe, Alifantis îşi adânceşte nu doar propriul destin, ci şi destinele cititorilor lui de azi şi de mâine."

[citeste si]

FaceCarte s-a născut în urma unei selecții a postărilor pe care le-am făcut în ultimii 5 ani pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/AlifantisOficial. Mulți prieteni m-au încurajat în toată această joacă. Scrie, fii activ, postează! Auzeam mereu aceste îndemnuri, iar eu, culmea, le-am luat în serios. O fi fost bine, o fi fost rău, habar n-am, dar, recunosc, m-am prins în hora asta. Comunicare zilnică cu voi a fost un extraordinar exercițiu al minții, al spiritului iar pentru faptul că m-ați încurajat, mi-ați dat ghes, m-ați îmboldit să comunic cu domniile voastre, vă merci frumos, sau cum zice francezu', „chapeau!".

Câțiva prieteni au prins a mă-ndemna să adun cele postate într-o carte. Am cedat acestei provocări împotriva voinței mele și m-am pus pe treabă. Iată-mă, fac carte...", spune Nicu Alifantis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel