Naționala de handbal a României, înfrângere cu Spania la CE. Andrei Drăgan: La un turneu final se taxează orice greșeală

FOTO: Facebook @FR Handbal
FOTO: Facebook @FR Handbal

Reprezentativa României a pierdut și al doilea meci din Grupa B a Campionatului European, competiție în care s-a calificat după 28 de ani.

Coordonatorul echipei naţionale a României, Andrei Drăgan, a declarat, duminică seara, după înfrângerea în faţa Spaniei, scor 36-24, în Grupa B a Campionatului European din Germania, că la acest nivel orice greşeală este taxată.

”Am fost foarte montaţi şi din cauza asta poate emoţiile nu s-au simţit aşa de mult. A fost însă o sală plină şi s-a simţit un soi de presiune. Dar la nivelul ăsta orice greşeală este taxată. Noi putem juca bine un anumit timp dintr-un meci, doar că nu avem maturitatea şi experienţa pentru a avea şi constanţă. Iar la un turneu final se taxează orice greşeală”, a spus el.

Drăgan a menţionat că acesta este momentan nivelul primei reprezentative, dar este convins că se poate ridica.

”Cumva ăsta este nivelul real, dar cred că naţionala mai poate creşte. Faptul că suntem aici este un lucru pozitiv, chiar dacă lumea le vede numai pe cele negative, că am luat două bătăi. Însă pentru noi este un pas înainte că suntem la European şi uşor-uşor vom creşte”, a precizat Andrei Drăgan.

La rândul său, jucătorul Robert Nagy a afirmat că prima reprezentativă a României trebuie să mai acumuleze experienţă pentru a se ridica la nivelul Spaniei.

”Am avut emoţii înaintea meciului, dar a fost o experienţă frumoasă. Din păcate nu am reuşit să câştigăm. Am dat tot ce am putut, însă Spania a fost mai bună. Sper ca pe viitor să ajungem cât mai aproape de nivelul ei.

Cred că am fi putut sta şi mai mult cap la cap cu ei pe tabelă, însă, din păcate, am făcut câteva greşeli, iar ei au reuşit să se distanţeze la 2-3 goluri. Acolo s-a rupt meciul.

În repriza a doua am reuşit să reducem şi să venim la 4 goluri în spatele lor, dar au venit din nou peste noi. Dacă eram puţin mai atenţi puteam să stăm mai mult în meci lângă ei. Noi trebuie să creştem, să adunăm cât mai multă experienţă de la acest turneu final”, a adăugat Nagy.

România, fără victorie la Europene

Reprezentativa României a fost învinsă de echipa Spaniei cu scorul de 36-24 (17-12), duminică seara, la Mannheim, într-un meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2024 din Germania.

Aceasta este a doua înfrângere a României, după cea cu Austria, scor 24-31. În schimb, Spania, surclasată la zece goluri de Croaţia, a obţinut prima victorie la EURO 2024.

Marţi 16 ianuarie sunt programate ultimele partide din grupă, Croaţia - România (19:00, la Mannheim) şi Spania - Austria (21:30, la Mannheim).

Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Citește și: Detaliile transferului momentului: Radu Drăgușin a ales Premier League. Fundașul român se alătură clubului Tottenham

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel