Năsui (USR): Continuă ATACUL asupra Justiţiei şi instituţiilor de drept

Claudiu Năsui, deputat USR, consideră că este "ridicol de prost argumentată propunerea de înfiinţare a legilor securităţii".

Deputatul USR Claudiu Năsui consideră că actuala majoritate parlamentară îşi doreşte, prin înfiinţarea Comisiei parlamentare speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, să continue atacul asupra Justiţiei şi asupra instituţiilor de drept.

'Este ridicol de prost argumentată propunerea de înfiinţare a legilor securităţii. Spuneţi că nu au fost modificate de mult timp. Dar legea societăţilor e din 1991 şi are un impact mult mai mare asupra oamenilor şi asupra economiei. Este îmbâcsită cu reglementări inutile, o birocraţie stufoasă. (...) Dacă doreaţi să faceţi ceva bun pentru România şi vi se pare că unele legi au nevoie, şi poate aveţi dreptate, să fie actualizate, atunci haideţi să le luăm pe cele mai importante şi care nu au fost modificate de mult, precum această lege a societăţilor. Dar nu v-aţi dorit lucrul acesta. V-aţi dorit să faceţi o zi model pentru Parlamentul României. (...) Vă doriţi să vă continuaţi atacul asupra Justiţiei şi asupra instituţiilor de drept. USR se opune constituirii acestei Comisii', a afirmat miercuri Năsui la dezbaterea din plenul Parlamentului aferentă înfiinţării Comisiei parlamentare speciale pentru legile siguranţei naţionale.

El a explicat că actuala majoritate parlamentară a reuşit 'să decredibilizeze acest instrument al comisiilor speciale'.

'Dacă vă mai amintiţi, actuala legislatură a început cu o comisie specială pentru investigarea unei găuri din buget care s-a dovedit că nu există. Aţi fost deranjaţi de rezultatele acelei comisii de anchetă (...) V-aţi făcut de râs atunci, vă faceţi de râs şi acum. Este o Comisie acum pe care încercaţi să o faceţi după modelul Comisiei legilor Justiţiei. Încercaţi să mimaţi democraţia şi dezbaterea (...) Vă doriţi subordonarea instituţiilor şi ceea ce nu reuşiţi să subordonaţi vă doriţi să distrugeţi, după modelul ANI, căreia îi puneţi tot felul de obstacole şi îi reduceţi din atribuţii', a adăugat Năsui.

Deputatul USR a amintit că atunci când parlamentarii formaţiunii politice din care face parte au încercat să propună constituirea unei Comisii speciale pentru Codul electoral, rezultatul a fost respingerea ei. La rândul său, deputatul PMP Corneliu Bichineţ a apreciat că înfiinţarea Comisiei speciale pentru legile siguranţei naţionale este 'inutilă şi chiar dăunătoare'.

[citeste si]

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat miercuri, cu 208 voturi 'pentru' şi 92 'împotrivă', înfiinţarea Comisiei parlamentare speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel