Mutarea Pro România cu ALDE. Efectele candidaturii lui Mircea Diaconu la prezidențiale

Mircea Diaconu și-a anunțat astăzi candidatura independentă la alegerile prezidențiale. Are un precedent câștigător, cel de la alegerile europarlamentare, în urma cărora a reușit, ca independent, să obțină mult mai multe voturi decât ar fi avut nevoie. 

A cerut sprijinul partidelor, deși, neoficial, după cum a scris DCNews, este susținut de viitoarea alianță electorală ALDE - Pro România. 

Dacă această alianță se va parafa, luni urmând să fie o zi decisivă, este de anticipat că va continua și după alegerile prezidențiale, sub forma unei alianțe politice. 

Partidul lui Victor Ponta, un partid de lider, cu oameni care au fost la guvernare, se lipsește astfel, de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, mai vechi de scena politică, o formațiune cu structuri politice puternice în teritoriu. Aici, se aseamănă cu USR-PLUS, unde PLUS-ul lui Dacian Cioloș, și el fost premier, cu un partid de miniștri, se lipsește de mai puternicul USR, partid cu structuri. 

Odată cu alianța cu Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu ar renunța nu doar la candidatura la prezidențiale, cât și la rolul de locomotivă. 

Pe de altă parte, independentul Mircea Diaconu ar lua voturi chiar de la USR-PLUS. Deși o figură veche, Mircea Diaconu ar putea lua voturi chiar de la USR-PLUS, cei care vor să fie văzuți la noi în politică. În comparație cu ei, Mircea Diaconu are ceea ce ei sugerează a avea: independența, chiar și-n fața partidelor susținătoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel