Parastasul lui Coposu. ''Nu s-a mai văzut atâta durere"

Corneliu Coposu
Corneliu Coposu

Pe data de 18 mai 2014, orele 12,00, la Biserica greco-catolică "Sfântul Vasile" va avea loc Parastas pentru Corneliu Coposu.

Corneliu Coposu, unul dintre cei mai respectați oameni politici din România, ar fi împlinit 100 de ani pe data de 20 mai.

„Preşedintele moral al românilor", așa cum a fost numit, a reprezentat un punct de reper pentru tot ceea ce s-a întâmplat în România după anul 1989. Mulți și-l amintesc drept un om iubit şi respectat, adulat şi calomniat. Cu toate acestea, atât prietenii cât şi adversarii politici, atunci când venea vorba despre Corneliu Coposu se înclinau în faţa staturii acestuia. Ceea ce-l diferenția de restul politicienilor era statutului său etic.

VEZI ȘI: Comemorare - Reuters, despre Corneliu Coposu: O oglindă vie a calvarului României


În 11 noiembrie 1995 a murit la Spitalul Universitar din Bucureşti, ca urmare a neoplasmului pulmonar. În 14 noiembrie 1995 este înmormântat la Cimitirul Belu, fără funeralii naţionale, dar sute de mii de români au mers să-l conducă pe ultimul drum.

Nu a fost președintele României, dar a fost adevăratul ei conducător

Într-un editorial publicat pe DC News, Oana Stănciulescu a scris câteva rânduri emoționante despre Corneliu Coposu.

Corneliu Coposu nu a fost nici președintele României, nici ministru, nici academician. Nu a beneficiat de nici unul din avantajele pe care le au acum mai marii zilei. Nu a avut girofar, nu a stat într-o casă de protocol, construită de Ceaușescu, nu s-au oprit coloanele de mașini atunci când a trecut el, nu a avut SPP-iști. Cu toate acestea, el a fost adevăratul conducător al României. A fost și președinte, și ministru, și academician la un loc.

Probabil, zilele de început de noiembrie ale anului 1995 au fost cele mai dificile pentru mine ca jurnalist, pentru că durerea era atât de mare încât aproape că nu-ți mai rămânea putere să-ți faci meseria. Îmi amintesc disperarea și spaima multor români din acele zile, pentru că Seniorul, cum i se mai spunea lui Corneliu Coposu, era garanția că cineva se luptă pentru ca România să nu mai derapeze, ca România să devină o țară liberă și democratică(..) De la funeraliile Reginei Maria, nu s-a mai văzut atâta durere", scria Oana Stănciulescu. Editorialul poate fi citit integral aici.

Parastas pentru Corneliu Coposu

Pe data de 18 mai 2014, orele 12,00, Biserica greco-catolică "Sfantul Vasile" str. Polonă, nr.50, va avea loc Parastas pentru Corneliu Coposu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel