ASTA trebuie să faci pentru tenul tău TOAMNA. Cum să ”combați” trecerea la temperaturi scăzute

Pexels
Pexels

Tenul resimte schimbarea de sezon, iar rutina de îngrijire ar trebui adaptată odată cu sosirea toamnei. 

Am intrat în sezonul de toamnă, iar pentru unele persoane această schimbare se cunoaște. Tenul a devenit puțin mai uscat sau sensibil, temperaturile ușor mai scăzute punându-și amprenta.

Optează pentru un ritual complet de exfoliere, care să elimine în profunzime orice acumulare de tegumente și reziduuri lăsate de creme. Hidratarea și protecția SPF sunt obligatorii după exfoliere. Și dacă am adus vorba de hidratare, se pretează ca odată cu instalarea sezonului mai rece să facem treptat tranziția către o cremă de față mai grasă, care să protejeze tenul de primele scăderi de temperatură. Desigur, cremele nutritive se aleg în funcție de tipul de ten și nevoile sale, dar cu siguranță hidratarea nu are cum să lipsească din sezonul de toamnă. 

Iată alte sfaturi care îți pot ajuta tenul să treacă cu bine peste acest anotimp.

1. Curăță tenul

”Curățarea sau demachierea se realizează cu produse care nu agresează, nu irită tenul. Gelul, spuma, uleiul de curățare trebuie să aibă un pH redus (optim) și să aibă la bază ingrediente precum extract de ceai verde, extract de melc, aloe, pantenol sau ceramide. În continuare, tonerul sau esența pregătește pielea pentru următoarele etape de îngrijire, facilitând o absorbție mai bună. Este important să nu conțină ingrediente care irită tenul sau distrug bariera de protecție, precum alcool, parabeni, silicon sau parfum”, a spus pentru DC News Ana Scripcari. 

2. Introdu în rutina ta un ser

„Serurile vor fi cu acțiune de calmare, regenerare, hidratare. O atenție deosebită se va acorda produselor cu ingrediente active precum acizi: lactic, mandelic, AHA, BHA, PHA, vitamina C, retinol, niacinamide, propolis, ginseng, ceai verde și pantenol. Concentrațiile produselor cu ingrediente active vor fi selectate conform tipului de ten, de aceea se recomandă introducerea produselor cu procent redus pentru a nu sensibiliza sau irita tenul”, a mai explicat Ana. 

Vezi și: Secretul tenului perfect al asiaticelor. Îți face pielea ca de porțelan. Pentru perioada rece a anului găsești o floare minune în grădina ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel