MNTR: Muzeul Copilăriei - Relația cu lumea mare, din 31 octombrie

afis
afis

Muzeul Național al Țăranului Român (MNTR) organizează începând cu 31 octombrie cea de-a cincea expoziție a Muzeului Copilăriei, Relația cu lumea mare, la Sala Irina Nicolau. Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie 2012, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00, intrarea fiind liberă.

Miercuri, 31 octombrie 2012, la ora 18.00 va avea loc la Sala Irina Nicolau, din incinta MNTR vernisajul expoziției Relația cu lumea mare, a cincea a Muzeului Copilăriei.

Deși multe povești încep cu un copil de împărat sau de țăran, care fuge în lumea mare să-și caute norocul sau povestesc despre prunci alungați de acasă, pentru a-și pierde urma sau să se prăpădească în aceeași lume mare, copiii se pot aștepta la orice, în momentul în care părăsesc lumea mică și familiară a gospodăriei în povești: la întâlniri miraculoase cu animale fantastice, monștri sau zâne, la comori sau nenorociri.

Însă, în viață copiii încep să-și amintească de zicerile sau gesturile magice de ieșire din impas, pe care le-au învățat de la ceilalți, abia când au vrut sau chiar au plecat de acasa cu bocceluța în spinare, mânați de un sentiment eroic de libertate, urmat apoi de teama de necunoscut.

Despre Ionică fără frică, dar și despre Hensel și Gretel, despre Scufița roșie, Albă ca zăpada, dar și despre copiii de ieri și de azi, plecați în aventura cunoașterii, se pot afla multe în expoziția Relația cu lumea mare, organizată de Muzeul Național al Țăranului Român, Asociația Artees, Muzeul Lebork, Institutul Cultural Român, în parteneria cu Ministerul Culturii și Patrimoniului din România, Mercury360.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel